Crima de la Iaşi: «Lui Casian i-a tăiat ficatul în două»

10 noiembrie 2015 22:33   Național
Ultima actualizare:

Aurelian Giosan, studentul suspectat că şi-a înjunghiat luni dimineaţă doi colegi de facultate în căminul C4 din Iaşi, după care a incendiat camera şi a fugit, a fost găsit marţi (10 noiembrie) de poliţişti şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Lovit de 20 de ori cu cuţitul, basarabeanul Viktor Nour a decedat. Celălalt student, Casian Harpa, înjunghiat de 18 ori, se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi. Tânărul, originar din satul Ingăreşti, comuna Urecheni (Neamţ), a fost supus luni unei intervenţii chirurgicale. „Am vorbit cu doctorul care l-a operat timp de patru ore. Avea multe plăgi înjunghiate, iar una dintre lovituri i-a tăiat ficatul în două“, spunea Ioan Tănăselea, primarul din Urecheni.

Marţi, primarul era ceva mai optimist, după veştile primite de la spital.

„Am înţeles că e mai bine, dar ar fi ceva probleme cu căile respiratorii, din cauza fumului de la incendiu. Casian e un băiat de nota zece şi are o soră mai mare, studentă şi ea tot la Iaşi. Ştiu că băiatul era pasionat de muzică. El cânta la trompetă într-o formaţie de muzică populară”, a povestit primarul comunei Urecheni. 

Atât agresorul, cât şi cei doi tineri atacaţi, erau colegi în anul I la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi.

Mai multe