Crima de la metrou, pași spre pedepsirea vinovaților. Dosar penal pentru un angajat 112

14 decembrie 2017 18:03   Național
Ultima actualizare:

Răsturnare de situație în ceea ce privește crima de la metrou care a avut loc în data de 12 decembrie. Unei angajate de la Serviciul de Urgență 112 i-a fost deschis dosar penal pe motivul neglijenței în serviciu.

Angajata de la 112 care i-a răspuns tatălui primei victime ( de la Costin Georgian) şi l-a trimis să depună plângere scrisă fără să transfere apelul unui angajat de la Poliţie va fi cercetată penal de Parchetul Militar, potrivit antena3.ro. Plângerea împotriva angajatei a fost depusă chiar de cei de la STS, care recizează că a existat un singur apel telefonic, la ora 16:31, cu o durată de 2 minute şi 2 secunde. Neglijența femeii a făcut ca poliția să afle despre primul atac cu o oră mai târziu, ceea ce a întârziat întreaga operațiune de prindere a criminalei cu probleme psihice. 

Tatăl primei victime a sunat la 112 imediat  după atac, însă operatorul l-a îndemnat să meargă la biroul de poliţie de la metrou, nefiind redirecţionat.

Puţin după ora 16.00, tatăl tinerei a sunat la 112, anunţând că fiica lui a fost îmbrâncită la metrou de o femeie. Apelul nu a ajuns la poliţie, nu a fost redirecţionat şi i s-a spus să meargă la poliţia de la metrou. Bărbatul, însoţit de fiica sa, a revenit la staţia Costin Georgian la ora 16.46, însă casiera l-a direcţionat către staţia Piaţa Unirii, unde este sediul poliţiei, astfel s-au irosit minute care s-au dovedit esențiale. 

"Când am ajuns acolo, în 2-3 minute s-a urcat în mașină, mi-a spus pe scurt despre ce e vorba. Am pus mâna pe telefon și am sunat la 112. Doamna de acolo mi-a spus că trebuie să merg la Costin Georgian, că ei au poliția lor”, a spus tatăl tinerei.

„Am fost la Costin Georgian, mi-a zis: stați să sun la poliție. Au sunat la poliție și apoi m-au trimis la Unirii. Acolo am așteptat, că era altă persoană înainte. Era o doamnă care își pierduse o geantă și s-a pierdut timp, timp mult, care știți că e prețios. Cam o oră jumate am stat acolo. Cam o oră jumate până ne-au băgat să ne uităm pe camere. Până în chestia asta, să își dea seama de gravitatea faptelor, a fost tratată așa, hai cine știe, poate a fost doar o altercație, nu au luat-o în serios. Poate dacă o luau în serios de la început, poate altfel stăteau lucrurile”, a povestit tatăl victimei pentru Digi24. 

Mai multe