Crimele de la Caracal. Casa ororilor, scanată cu aparatură folosită la descoperirile arheologice

14 august 2019 8:39   Național
Ultima actualizare:

Zi decisivă la Caracal, acolo unde anchetatorii se află deja în a treia săptămână de percheziţii la casa lui Gheorghe Dincă în căutarea de noi probe. S-a început curăţenia generală în curtea de peste 2.500 metri pătraţi, unde suspectul a strâns maldăre de fiare vechi şi gunoaie, care acum sunt scoase din perimetru pentru a se începe verificările amănunţite. Surse din anchetă au declarat că de miercuri, anchetatorii ar putea folosi aparatură specială pentru scanat solul, astfel încât să poată descoperi și alte probe posibil îngropate în pământ sau în gropile betonate.

La Caracal, anchetatorii au început curățenia generală în curtea lui Gheorghe Dincă, pentru că se pregătesc să scaneze tot perimetrul. Utilajele au cărat toată ziua de marţi vegetație și vechituri. Au fost aduse în curtea lui Dincă două buldo-excavatoare și un camion pentru a scoate tot ce se află în curtea suspectului.

De asemenea, au fost tăiați copaci și au fost cărate foarte multe obiecte, fiare vechi și gunoaie. Anchetatorii au descoperit și o groapă adâncă în curte, în care Dincă depozita foarte multe gunoaie. Abia după ce toată curtea de peste 2.500 de metri pătrați va fi goală, atunci va putea fi folosit scanerul pentru a verifica solul, în încercarea de a găsi noi probe.

La cercetările din casa și curtea sa participă și Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), apoi le-a ars cadavrele.

Ce ar putea afla anchetatorii folosind scanerul

Scanerul adus, care arată ca un robot, este un instrument folosit în arheologie, foarte scump, despre care a vorbit Ernest Oberlander, directorul Muzeului Național de Istorie. "Probabil e vorba de un radar care pătrunde în sol şi poate să vadă diversele anomalii: şanţuri, gropi, construcţii de genul conducte, cabluri sau orice urmă de activitate umană. E o tehnică modernă, care poate duce la scurtarea timpului de cercetare. Cel pe care îl folosim în arheologie nu e pregătit să străbată straturi de beton. Dar există în tehnologii militare aparatură care pătrunde inclusiv prin betoane. Primele rezultate sunt aproape instantanee. Îţi apar în culori diverse depunerile din sol care nu fac corp comun cu acesta şanţurile umplute, construcţiile, pietrele şi chiar obiecte metalice de mici dimensiuni”, a explicat specialistul. 

Citeşte şi:

Crimele de la Caracal. Telefoanele lui Gheorghe Dincă, percheziţionate informatic

Explicaţia genunchierelor purtate de Gheorghe Dincă. Ce spun medicii

Mai multe