Crimele din Caracal. Şeful STS a demisionat, dar nu are ce să-şi reproşeze

29 iulie 2019 20:19   Național
Ultima actualizare:

Încep să cadă capete după crimele oribile din Caracal făcute de Gheorghe Dincă, mecanicul auto în vârstă de 66 de ani. Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, luni, 29 iulie, spunând că a făcut acest lucru "pentru a nu afecta prestigiul instituţiei".

Potrivit unui comunicat de presă, Ionel Sorinel Vasilca şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale preşedintelui României, începând cu 29 iulie.

Şeful STS nu se consideră vinovat

"Demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei ", a spus Sorinel Vasilca.

Alexandra Măceşanu a sunat de trei ori la 112

Alexandra Măceaşanu, adolescenta de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă, a sunat de trei ori la 112 şi a vorbit aproape 4 minute cu poliţistul. Primul apel a fost dat la 11:05 , a durat 45 de secunde, pentru că s-a întrerupt, al doilea a fost efectuat un minut mai târziu, iar convorbirea a ţinut 2 minute şi 20 de secunde, timp în care fetei i s-a cerut să se linişească şi a fost asigurată că un echipaj de poliţie a plecat spre ea. Al treilea apel disperat a venit la la 11:12 şi a durat 38 de secunde, moment în care adolescenta a povestit că niciun echipaj de poliţie nu şi-a făcut apariţia. Convorbirea s-a încheiat cu cuvintele “vine, vine!”.  După ce a fost prinsă vorbind la telefon, în jurul orei 12.00, fata a fost lovită cu putere şi a căzut la pământ inconştientă. Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Dincă a părăsit locuinţa şi, timp de două ore, s-a plimbat prin oraş, fiind surprins de camere inclusiv când arunca o parte din bijuterii în curtea unui hotel din Caracal. Potrivit aceloraşi surse, agresorul a stat între orele 12.00 şi 14.00 în oraş, apoi a revenit şi a găsit-o pe fată decedată, după care i-a ars cadavrul..

Responsabilii din MAI au audiat înregistrările audio cu apelurile la 112 făcute de Alexandra Măceșanu. Acest fragment face parte dintr-ul raport al MAI, în condițiile în care la minister se desfășoară o anchetă pentru a vedea cum au reacționat angajații instituției în acest caz.

Citește și:

Gheorghe Dincă, acuzat de omor calificat. Alexandra a fost ucisă în jurul orei 12, după ce a fost prinsă cu telefonul

Crimele din Caracal: Luiza a fost violată timp de trei luni, iar trupul aruncat în Dunăre sau Olt

Mai multe