Criminal în libertate!

5 aprilie 2012 17:43   Național
Ultima actualizare:

Alertă în Ploieşti! La două zile după ce un bărbat care şi-a omorât mama a fugit de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Câmpina, vecinii acestuia trăiesc cu teama că bărbatul ar putea încerca să se-ntoarcă acasă.

Locuitorii de pe strada Veniamin Costache sunt îngroziţi. Au aflat că Gheorghe Dobre, nebunul care şi-a chinuit mama ani de zile, până când a omorât-o cu cruzime, e din nou în libertate.

Ei au motive să creadă că acum, bărbatul trăieşte printre ei. „În curtea lui mai rămăsese doar un câine, pe care-l mai îngrijea din când în când o verişoară de-a lui şi care lătra mereu. De câteva zile, câinele stă foarte liniştit. O vecină spune că a văzut un geam deschis la casă. Eu locuiesc mai departe, n-am văzut nici o mişcare, dar tot stau cu frica-n sân. Mereu l-am evitat pe acest om, când îl vedeam pe stradă sau la magazin. Îşi bătea mama în fiecare zi, e un animal. Sper să-l prindă cât mai repede. Mi-e teamă mai mult pentru nepot, nebunul este imprevizibil, nu ştii niciodată ce pată i se poate pune", ne-a mărturisit Elisabeta Dragnea, care locuieşte pe strada Veniamin Costache.

Şi ceilalţi vecini spun că Gheorghe Dobre este un monstru. „O viola pe maică-sa şi o trimitea la cerşit la biserică. Iarna o scotea în zăpadă s-o spele cu furtunul, îi prindea degetele în uşă ca să nu pună mâna murdară pe robinet", ne-a povestit Ioan Şerban.

Mai multe