Criminalul de 17 ani suferă de depresie

27 aprilie 2018 19:53   Național
Ultima actualizare:

Supus unei expertize psihiatrice! Bogdan Ionel, puştiul de 17 ani care a omorât miercuri o elevă de clasa a XII-a cu 30 de lovituri de cuţit, suferă de anxietate. Tatăl l-a părăsit încă de la naştere, iar mama sa e plecată la muncă în Italia. Adolescentul locuia cu sora sa, într-un apartament din Botoşani.

Elemente noi în cazul sângeros de la Botoşani! Cadavrul Petronelei Mihalachi (18 ani) a fost găsit miercuri după-amiază în păduricea de lângă cimitirul Pacea. Elevă la Colegiul Economic, fata a fost omorâtă cu 30 de lovituri de cuţit, dintre care una i-a atins inima. Anchetatorii l-au prins repede pe autorul faptei: Bogdan Ionel (17 ani), elev la Şcoala de Cooperaţie. Acesta a recunoscut că a înjunghiat-o pe Petronela, în timpul unei şedinţe foto, pe fondul unei răbufniri nervoase. 

În urma cercetărilor au ieşit la iveală detalii relevante privind suferinţele tânărului. Bogdan Ionel, care are o soră, a fost crescut doar de mamă, întrucât tatăl l-a părăsit încă de la naştere. Pentru a-şi întreţine copiii, mama a plecat la muncă în Italia. Bogdan şi sora lui au trăit mult timp singuri, într-un apartament cumpărat în Botoşani de mama lor. 

Bogdan urma cursurile Şcolii de Cooperaţie din Botoşani şi era pasionat de arta fotografică, fiind considerat un tânăr talentat. Prin intermediul acestei pasiuni s-a cunoscut pe internet cu victima. 

Agresorul era măcinat de anxietate şi depresie. Descris de cunoscuţi drept o fire sensibilă, elevul suferea fiindcă familia sa nu era de acord cu relaţia pe care o avea cu o tânără din Botoşani. Adolescentul nu rata nici o ocazie să-şi arate, pe reţelele sociale, iubirea şi devotamentul faţă de prietena sa. El se certase mai ales cu sora sa, mai mare cu cinci ani, fiindcă se opunea acestei relaţii. Băiatul i-ar fi trimis surorii sale, în ziua crimei, mesaje de ameninţare. La evaluarea psihologică, specialiştii au considerat totuşi că are discernământ.   

Click! spune

Ucigaşul şi victima  s-au dus miercuri în pădure pentru o sesiune foto. La un moment dat, Bogdan a tăbărât asupra Petronelei şi a înjunghiat-o repetat. Motivul? Fata i-ar fi spus că iubita lui este urâtă şi grasă, iar el ar fi avut o izbucnire nervoasă. Faptul că avea cuţitul asupra sa indică posibilitatea ca omorul să fi fost premeditat.  

Mai multe