Criminalul-turc a vorbit despre momentul în care l-a luat pe capotă de polițist

5 august 2015 7:54   Național
Ultima actualizare:

Era ”mort” de beat. Așa se face că Abdullah Ataș nu-și mai amintește nimic din noaptea accidentului. Habar nu are că l-a luat pe polițist pe capotă și l-a arucat pe asfalt după 500 de metri. Mărturisirea a fost făcută chiar de afacerist în sala de judecată.

Noaptea ororilor este străină pentru el. A băut atât de mult cu prietenii că tot ce i se povestește că a făcut i se pare un film straniu.

E și normal să fie așa la ce alcoolemie avea: 1,65 la mie în sânge, la două ore după ce a comis isprava.

"Nu ştiu, nu-mi amintesc nimic din ce s-a întâmplat în noaptea aceea. Dacă eu l-am lovit pe poliţist, îmi pare rău", a declarat, în sala de judecată, afaceristul turc, potrivit România TV. Asta nu i-a înduplecat pe magistrații de la Tribunalul București care au emis luni un mandat de arestare preventivă pe numele milionarului Abdullah Ataș. Acum, are tot timpul să-și amintească. E închis la Penitenciarul Rahova.

Sâmbătă noapte, la ora 3.30, șoferul-criminal gonea prin oraș cu 200 km/h. A trecut pe lângă un filtru de Poliție, iar atunci când agentul Gheorghe Ionescu (44 de ani) i-a ieșit în cale și i-a făcut semn să oprească, a încetinit pentru o clipă.

L-a luat pe omul legii pe capotă și a mers cu el așa în jur de 500 de metri. Ca să scape de el, a frânat brusc și l-a aruncat pe asfalt. Și-a continat goana nebună încă vreo 2,5 kilometri, dar un șofer bucureștean, aflat la volanul unui BMW s-a luat după el.

Norocul lui a fost că Abdullah s-a izbit de sensul giratoriu de la Pipera și a ajuns într-un gard de pe marginea drumului. Așa a pus mâna pe el, reușind să-l predea oamenilor legii.

Agentul se află în comă la Spitalul Floreasca cu leziuni cerebrale grave și ruptură de coaste. I-a fost scoasă splina, o parte din intestine, dar și celelalte organe interne i-au fost afectate.

Doar o minune l-ar putea scoate din ghereale morții, pe cel  care lucrează în Poliție de 23 de ani.

Mai multe