Cristi Borcea s-a predat vineri dimineață. A fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

8 februarie 2019 8:06   Național
Ultima actualizare:

Cristi Borcea s-a predat, vineri dimineață (8 februarie), la IPJ Ilfov. Fostul acționar de la Dinamo a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. El va fi încarcerat după finalizarea documentației de la Rahova.

UPDATE 9.20: Borcea a ajuns la Penitenciarul Rahova

Cristi Borcea va ajunge iar în spatele gratiilor, după ce judecătorii Înaltei Curții de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedării plajelor. În același dosar a fost condamnat și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, care a primit o condamnare de nouă ani. Fostul politician se află în prezent în Madagascar. Implicat în același dosar, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a primit cinci ani de închisoare, potrivit stirileprotv.ro.

Sentința a fost amânată de cinci ori

Sentința  în acest dosar a fost amânată de cinci ori. În primă instanță, Cristian Borcea a fost achitat, iar Radu Mazăre și Nicuşor Constantinescu au primit sentințe cu suspendare, de 4, respectiv 3 ani de închisoare. Prejiduciul în acest dosar a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro.

Mai multe