Cristian Boureanu, primele declarații după condamnare: «Nu l-am atins pe polițist»

20 iunie 2018 18:17   Național
Ultima actualizare:

Cristian Boureanu a fost condamnat miercuri, 20 iunie, la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare. Politicianul, în vârstă de 45 de ani, a primit această sentință în urma dosarului în care a fost acuzat de ultraj, după ce ar fi agresat fizic un reprezentant al legii. Iubita acestuia în vârstă de 22 de ani, Laura Dincă, care a fost acuzată de mărturie mincinoasă, a fost achitată.

La ieșirea din sala de judecată, Cristian Boureanu a ținut să le mulțumească apropiaților săi, care l-au susținut în acest an, pe care acesta l-a catalogat ca fiind unul greu, dat fiind faptul că a trebuit să dea destul de des declarații, în cadrul procesului în care a fost implicat. Acesta susține, în continuare, că nu l-a agresat pe polițistul în cauză și că există filmări care să dovedeasă acest lucru. Totuși, acesta a declarat că respectă decizia judecătoriei.

„A fost Dumnezeu care ne-a ţinut puternici într-un an foarte greu. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în ceea ce am spus. (...) Mulţumesc foarte mult lui Ion Dincă, pe care puţină lume îl ştie. Îi mulţumesc că a stat ca un câine de pază. (...) Multe probe au ajuns la dosar după șase luni, opt luni. Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit cu adevărat ceea ce s-a întâmplat. M-am legitimat și decizia arată că nu există dovada că nu m-am legitimat. Nu l-am atins pe polițist, nu i-am rupt uniforma. Uniforma a fost întreagă, pentru că nu m-am apropiat de el. Am fost acuzat pentru asta. Nu i-am prins degetul la ușă. Există filmarea. Am spus aceste lucruri pentru că s-a încheiat procesul. Nu poți să declari altceva decât filmează telefonul”, a explicat Cristian Boureanu, la Antena 3.

Judecătorii au decis, de asemenea, plata unor daune morale și materiale. Cristian Boureanu trebuie să îi plătească poliţistului pe care acesta l-ar fi lovit, 7.000 de euro.În aceeași notă, Boureanu trebuie să plătească 240.000 de lei Spitalului Floreasca, pentru tratamentele polițistului în cauză. Decizia poate fi contestată.

Mai multe