Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene

27 aprilie 2016 17:46   Național
Ultima actualizare:

După demisia Aurei Răducu, cel care a preluat portofoliul de ministru al Fondurilor Europene este Cristian Ghinea. Acesta a depus miercuri (27 aprilie), jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Aura Răducu a demisionat luni (25 aprilie) din postul de ministru, la cererea primului-ministru Dacian Cioloș. Cioloș a și trimis a doua zi propunerea către președintele Iohannis: ”Premierul Dacian Cioloş a înaintat domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, propunerea de numire în funcţia de ministru al Ministerului Fondurilor Europene a domnului Cristian Ghinea, consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului”, s-a arătat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Cine e Cristian Ghinea

Cristian Ghinea a studiat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi a făcut un master la London School of Economics. După întoarcerea în ţară, a fost printre fondatorii think tankului Centrul Român de Politici Europene. În paralel, a avut o carieră ca publicist scriind pentru ”Dilema Veche”, ”România Liberă” şi ”Cotidianul”.

Nu a mai activat în presă după ce a fost numit, în noiembrie 2015, consilier de stat pe probleme europene la Cancelaria primului-ministru.

Mai multe