Cristian Ţopescu, ultimul drum în studioul 2 al Televiziunii
În mai 1967, Cristian Ţopescu îşi începea cariera în televiziune. O carieră deosebită, una în care a marcat prin comentariile sale momente importante ale sportului românesc, dar şi mondial. După 51 de ani, într-o zi ploioasă de 17 mai, vocea maestrului s-a auzit iar în studiourile TVR.
De data aceasta, a răsunat din difuzoarele aflate în vecinătatea catafalcului pe care a fost aşezat sicriul acoperit cu drapelul României şi flancat de patru subofiţeri ai Armatei Române. Iar cei prezenţi au reascultat, cu aceeaşi plăcere şi emoţie, comentariile cu nota de 10 a Nadiei de la Montreal, din 1976, sau ale meciurilor echipei de fotbal a României la Cupa Mondială din 1994.
Rând pe rând, de dimineaţă şi până spre seară, cunoscuţi campioni, dar şi simpli iubitori de sport s-au perindat prin studioul 2 pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost reporter, realizator de emisiuni şi redactor-şef la sport, iar într-un timp chiar director general adjunct la TVR. Printre primii care au transmis condoleanţe familiei îndoliate s-au numărat Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mariana Bitang şi Octavian Bellu, cei mai medaliaţi antrenori ai gimnasticii internaţionale, Alexandru Dedu, şeful FR de Handbal, şi Gică Hagi, liderul ”Generaţiei de aur” a fotbalului românesc. În semn de omagiu, cei de la TVR au expus la intrarea şi pe culoarul ce duce spre studioul 2 o serie de fotografii de arhivă în care Cristian Ţopescu a fost surprins fie alături de oameni de televiziune, precum Tudor Vornicu, fie pe stadioane sau în sălile de sport. De asemenea, lângă catafalc, pe o masă au fost aşezate câteva dintre distincţiile şi decoraţiile naţionale şi internaţionale care i-au fost acordate omului de televiziune.