Cristina, fiica lui Vasile Stângă: «O să lupt pentru un tată»

16 decembrie 2011 17:11   Național
Ultima actualizare:

Antrenorul naţionalei masculine de handbal a fost căutat de fiica sa şi acasă, şi la baza de pregătire de la Izvorani, dar a refuzat să o primească.

Felicia Prunescu, cea cu care fosta glorie a handbalului românesc are o fiică, a povestit pentru reporterii emisiunii „Drept la ţintă" că, deşi încă din 2003 a demonstrat printr-un test de paternitate că Vasile Stângă este tatăl fetei, acesta refuză să o recunoască. Mai mult, relaţia dintre tată şi fiică a mers normal până în momentul în care Cristina i-a cerut să o treacă pe numele lui.

Deşi pe atunci amândoi erau căsătoriţi cu altcineva, între fostul sportiv şi Felicia a început o relaţie care a durat „16 ani şi ceva", a povestit ea. Femeia a rămas însărcinată, iar fiica a fost crescută de cel cu care era căsătorită în acea perioadă. „Pe când Cristina avea şase ani, el i-a spus că este tatăl ei, ba chiar a insistat să-i spună doar lui «tată»", a spus Felicia Prunescu.

Mai mult, „a plătit un avocat pentru a mă separa de soţul meu". Cât despre relaţia cu fiica sa, „era prezent în fiecare an la ziua Cristinei. Există poze pe care le-am făcut împreună la mare, la munte. El nu pleca nicăieri fără să ne ia cu el, iar de când s-a apucat de antrenorat mergeam şi în catonamente", a afirmat ea.

„Vasile Stângă a fost cel care a solicitat testul de paternitate în 2003", a mai spus Felicia, iar în baza rezultatului acestuia numele handbalistului a fost trecut şi în certificatul de naştere al fiicei sale. Cu toate acestea, „nu a vrut să-i dea Cristinei acea hârtie la notariat. Ea vrea doar să o recunoască, şi o pensie alimentară, nu-i cere palate sau averi".

Joi, antrenorul a refuzat să stea de vorbă cu adolescenta, mai ales că aceasta era însoţită de reporteri. „O să lupt pentru un tată! Cel mai mult m-a deranjat că i-a spus portarului bazei sportive că nu cunoaşte nici o fată cu acest nume", s-a plâns tânăra. „A încercat şi astăzi (vineri, n.r.) să vorbească, dar tot nimic", a spus şi mama fetei.

Mai multe