Cronica tristă a Paștilor. Preot mort la slujbă, minore spulberate de mașină, un tânăr și-a dat foc, doi frați s-au intoxicat cu paracetamol

3 mai 2021 15:38   Național
Ultima actualizare:

Echipajele de prim-ajutor au avut mult de furcă în acest an de Sărbătorile Pascale. În Vâlcea starețul unei mânăstiri a murit în timpul slujbei de Înviere, în Maramureș un tânăr de 27 de ani și-a dat foc din motive financiare, în Botoșani doi copii, frați, s-au intoxicat grav după ce au băut o sticlă de paracetamol cu aromă de fructe.

Starețul Daniil de la Mănăstirea Frăsinei, s-a stins din viaţă chiar în timp ce celebra slujba de Înviere. Părintele Ieromonah Daniil avea 92 de ani. Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca, județul Vâlcea, este singura mănăstire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre, se arată în descrierea pe pagina de Facebook a lăcașului relatează digi24.ro.

Tentativă de sinucidere prin autoincendiere din motive financiare în Maramureș

Pe 2 mai, la ora 15.00, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați de o femeie de 53 ani din oraș, că fiul ei și-ar fi aruncat benzină pe corp și și-a dat foc. Ajunși la fața locului, polițiștii au descoperit că victima este un tânăr de 27 ani care ar fi turnat pe el un recipient de doi litri plin cu benzină. Norocul lui că mai mulți vecini prezenți la fața locului au sărit să stingă flăcările. Un echipaj medical a sosit imediat la fața locului și i-a acordat primul-ajutor, iar ulterior un elicopter SMURD, l-a transportat Spitalul de Arși. Conform vasiledale.ro, tânărul ar fi recurs la acest gest din cauza unor datorii financiare care ar însuma aproximativ 5.000 de euro.

Doi frați s-au intoxicat cu paracetamol cu gust de fructe la Botoșani

Alarmă la Botoșani, după ce doi copii, o fetiță de cinci ani și frățiorul ei de doi ani au băut o sticlă întreagă de paracetamol cu gust de fructe relatează monitorulbt.ro. Micuții erau veniți în vizită la bunici, într-o comună din județ. Alertată de bunici, mama copiilor, medic de profesie, le-a administrat repede tratamentul specific în astfel de situații și i-a dus la spitalul din Botoșani. Cum această intoxicație atacă rapid ficatul iar medicii nu știau cât paracetamol consumase fiecare copil a fost cerut transportul pe cale aeriană la București. Copii au fost preluați de un avion Cessna 560 Citation V, aflat în dotarea SMURD și transportați la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Bărbat găsit mort în subsolul unui bloc la Piatra-Neamț

Un bărbat mort a fost găsit luni, prezentând semne de violență, la subsolul unui bloc din Piatra-Neamț, de angajații unei companii de apă veniți să citească apometrele. Din primele informații se pare că ar fi vorba de un om al străzii, care dormea sub scara blocului.

Două adolescente lovite de o mașină în Vaslui

Două adolescente de 18 și 15 ani au fost victimele unui accident rutier petrecut duminică după-amiază în comuna Bunești-Averești. Ambele victime au fost transportate la Spitalul din Huși, medicii de aici luând decizia de a solicita elicopterul SMURD pentru fata în vârstă de 18 ani, care a fost transferată la Iași. „În urma accidentului rutier au rezultat două victime: o fată de 18 cu traumatism cranio-cerebral și otoragie bilaterala și o fată de 15 ani cu traumatism cranio-cerebral minor”au declarat pentru vremeanoua.ro surse din spital.La volanul mașinii se afla o șoferiță de nici 20 de ani, care tocmai își recuperase permisul suspendat după un alt eveniment rutier

Citiți și

Tragedie fără margini pentru o familie din Vâlcea! Fiica cea mare s-a sinucis, iar fiul cel mic a fost călcat de mașină în Săptămâna Mare

Părintele Daniil, de la Mănăstirea Frăsinei, a murit chiar în timpul slujbei de Înviere

Mai multe