Cu 159 de lei stai o săptămână la mare

13 mai 2018 20:08   Național
Ultima actualizare:

Preţurile mari te-au ţinut departe de mare? Acum, ai toate şansele să-ţi petreci vacanţa pe Litoral! De astăzi a început programul ”Litoralul pentru toţi”, iar cea mai ieftină cazare este de 159 de lei pentru şase nopţi.

A început deja nebunia în agenţiile de turism, dar şi în unităţile de cazare de pe litoral. Sunt oferte de nerefuzat pentru turiştii care vor să vină la mare în extrasezon, preţuri chiar şi de trei ori mai mici faţă de vârful sezonului. În Eforie Nord, camera pe noapte costă de la 65 de lei, la un hotel de 3 stele, iar în Mamaia, tot la 3 stele, o cameră dublă este 80 de lei pe noapte. Sunt oferte şi la hotelurile de 4 stele, cu regim de ultra all inclusive. Un sejur de 6 nopţi costă aici 460 de lei pentru 6 nopţi. Gradul de rezervare pentru lunile mai şi iunie este de aproximativ 40%.

În program, sunt înscrise 36 de hoteluri, din Mamaia, Eforie, Neptun, Olimp, Venus, Jupiter şi Saturn. Ofertele sunt valabile până pe 14 iunie. ”Preţurile sunt aceleaşi ca şi anul trecut, la fel şi hotelierii care s-au înscris în program. Sunt 15.000 de locuri, care se vând în cinci serii”, ne-a precizat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism.

Se poate plăti şi cu vouchere de vacanţă

Sejurul poate fi achitat şi cu vouchere de vacanţă, dacă acestea au fost acordate între timp. Potrivit prevederilor în vigoare, bugetarii din instituţiile şi autorităţile publice, precum şi din cadrul operatorilor economici ai statului pot beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de o indemnizaţie de vacanţă, denumită voucher de vacanţă, în cuantum de 1.450 de lei. Acestea pot fi folosite doar în ţară, sunt nominale şi nu pot fi vândute.Cei care o fac şi sunt prinşi sunt amendaţi cu până la 27.000 de lei. Anul acesta, peste un milion de bugetari primesc vouchere pentru vacanţă, pe care le pot folosi în 3.000 de pensiuni, hoteluri şi agenţii de turism din toată ţara.

Tarife pentru sudul Litoralului

Pentru sudul litoralului, staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, tarifele pentru şase nopţi/persoană, ajung până la:

  • 159 lei, Hotel 1* fără mic dejun;
  • 179 lei, hotel 2* fără mic dejun;
  • 199 lei, hotel 3* fără mic dejun;
  • 269 lei, hotel 2* cu mic dejun;  
  • 329 lei, hotel 3* cu mic dejun;  
  • 379 lei, hotel 4* cu mic dejun;  
  • 469, hotel 5 * cu mic dejun.  

Tarife pentru nordul Litoralului

Pentru zona Mamaia- Constanţa - Eforie tarifele maximale pentru această ediţie - sejur 6 nopţi/persoană - ajung până la:

  • 205 lei, hotel 1* fără mic dejun;
  • 235 lei, hotel 2* fără mic dejun;
  • 265 lei, hotel 3* fără mic dejun;
  • 315 lei, hotel 2* cu mic dejun;  
  • 425 lei,  hotel 3* cu mic dejun;  
  • 485 lei, hotel 4* cu mic dejun;  
  • 605 lei, hotel 5 * cu mic dejun.  

Atracţii în extrasezon

Conform prognozelor meteo, în lunile mai şi iunie, în Dobrogea temperaturile vor fi puţin peste media climatologică, ceea face ca turiştii să se bucure de soare şi căldură. Şi apa mării începe să se încălzească. În funcţie de staţiunea aleasă, cei care aleg litoralul în această perioadă au posibilitatea, pe lângă plimbările pe plajă, statul la soare sau la piscina hotelului, să viziteze oraşele din apropiere.

„Dacă un turist merge în Mamaia, Eforie, Saturn sau Mangalia are ce face, pentru că sunt oraşe în proximitate. Mai rău este în staţiunile care nu au oraşe lângă, mai ales cele din Sudul Litoralului unde sezonul începe mai târziu, aproape de luna iulie. Mai sunt şi hoteluri unde turistul are la dispoziţie piscină, spaţii de joacă pentru copii etc.”, spune consultantul în turism Traian Bădulescu, citat de adevarul.ro.

O alternativă la plimbarea pe plajă sau statul la soare ar fi vizitarea anumitor atracţii turistice din judeţul Constanţa: mănăstiri precum Dervent, Peştera Sfântului Andrei, Crucea, Costineşti, 23 August, Cetatea de la Adamclisi şi Monumentul Tropaeum Traiani, Cetatea Histria muzeele din Constanţa (Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul Marinei Române, Muzeul de Artă), Delfinariul şi Microrezervaţia din Constanţa, centrul istoric din Constanţa sau Faleza Cazinoului.

Mai multe