Cu ceasurile astea nu mai ajungi la întâlnire!
Ceasurile de pe străzi au luat-o razna! Oriunde te duci, fiecare arată altceva. Puţine sunt orologiile care îţi mai indică ora exactă. Ne-am dat seama de acest lucru imediat ce am dat o raită prin oraş. Am verificat dacă şi Bucureştiul funcţionează după ora de vară.
Timpul se scurge mai repede sau rămâne pe loc. Nu se întâmplă pe tărâmul basmelor, ci în Capitală. Schimbi cartierul, schimbi şi ora. Pe Calea Moşilor ceasul arăta, ieri, după ora prânzului, 12.44, iar la câteva staţii distanţă, mai exact la Universitate, aflai că de fapt este încă dimineaţă, adică 9.20.
Universitate: În loc de ora 14.00, ceasul arată 9.20
În realitate, era în jur de ora 14.00. Orologiile de la Academia Militară şi de la Pasajul Lujerului au luat o pauză. Nu mai funcţionează, dar cei de la Primăria sectorului 5, respectiv Administraţia Străzilor, nu s-au sinchisit să le repare.
Academia Militară: Orologiul nu mai funcţionează
O luăm spre Cotroceni şi, chiar vizavi de palatul prezidenţial, ce să vezi?! Ceasul stradal a rămas în urmă cu 30 de minute. Ştim cu toţii că fiecare minut este preţios, dar nici chiar aşa! Înaintăm. Ajungem pe Bd. Iuliu Maniu şi, evident, într-un alt timp şi spaţiu.
Str. Lujerului: Ar trebui să fie 14.47, dar pe cadran apare 9.55
Bd. Iuliu Maniu: Ceasul indică ora 18.17, în realitate este 14. 50
Ceasul de aici arată cu aproximativ trei ore şi jumătate mai mult. În loc de 14.50, indică 18.17. La câteva sute de metri depărtare, dispozitivul de măsurare a timpului indică ora 9.55. Concluzia? Nu vă luaţi niciodată după ceasurile amplasate de autorităţi, altfel nu mai ajungeţi la întâlnire. În noaptea de sâmbătă spre duminică, România a trecut la ora de vară. Astfel, ora 3.00 a devenit ora 4.00.