Cum a ajuns vasluianul beat la Londra. Victima unei reţele infracţionale

3 noiembrie 2017 17:37   Național
Ultima actualizare:

Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul vasluianului găsit beat şi bătut în curtea unei gospodării din Londra. Potrivit unui prieten al bărbatului, Mihai Dancu ajunsese să lucreze pentru o reţea infracţională care se ocupa cu explotarea forţei de muncă . Vasluianul trăia în nişte condiţii de neimaginat şi primea 600 de lire dacă accepta să muncească fie în construcţii, fie să cerşească sau să fure din diverse magazine.

MIhai Danciu a fost dus la Spitalul Whipps Cross din Londra și, când s-a trezit, a fost foarte mirat să audă vorbindu-se limba engleză. O româncă, asistentă medicală, a postat povestea vasluianului pe un grup de Facebook al românilor din Marea Britanie și a cerut ajutor, potrivit stirileprotv.ro. ”A fost găsit beat si bătut în curtea cuiva. Acei oameni au sunat la politie și l-au dus la spital. El spune că nu cunoaște pe nimeni si că nu își amintește cum a ajuns în Regatul Unit. Se numește Mihai Danciu si este din Vaslui. Dacă îl cunoaște cineva să îmi trimită mesaj în privat. Este internat la secția unde lucrez eu”, a scris, pe Facebook, Adina Costache, asistentă medicală . Bărbatul a fost recunoscut cu ajutorul mesajului scris de asistentă şi va fi ajutat de autorităţile britanice să revină în satul natal. Mihai a plecat din Vaslui spre Anglia pentru a-şi găsi un loc de muncă în urmă cu mai bine de două săptămâni, dar nu îşi poate aminti ce a făcut în aceste săptămâni sau cum a ajuns bătut în curtea unei locuinţe din Londra. 

Un bărbat, prieten cu Mihai Dancu, a ţinut să lămurească cele întâmplate şi a oferit o perspectivă nouă cazului inedit. ”Pentru că tot s-a scris până acum referitor la acest caz este o mare minciună,  mă simt nevoit să corectez. Într-adevăr, persoana a fost găsită în stare de ebrietate şi bătut crunt în curtea unui londonez care a alertat poliţia şi ambulanţa. Dar firul evenimentelor începe în ţară, unde Mihai a fost racolat, împreună cu alţi doi constănţeni de un personaj dubios, care i-a transportat, cu un Logan, din Vaslui până în Buzău. Acolo, cei trei au fost separaţi şi urcaţi în două microbuze diferite cu destinaţia Londra. Ajunşi în UK, cei trei au fost cazaţi într-o casă din zona Ilford în care se mai aflau încă 15 persoane. Acest cuib era supervizat şi condus de un personaj căruia i se spune Doctorul. Cei trei au marturisit că  dormeau câte opt în cameră şi ar fi trebuit să fie remuneraţi cu 600 lire pe lună, plus cazare si mancare”, a declarat bărbatul publicaţiei vremeanoua.ro.

Mai multe