Cum a decurs prima întâlnire dintre Dacian Cioloş şi soţia sa. Despre ce au vorbit

9 decembrie 2016 21:11   Național
Ultima actualizare:

Daciana Cioloş şi soţia sa, Valerie, s-au cunoscut pe vremea când premierul României era student în Franţa şi s-au căsătorit în 2000. Franţuzoaicei nu îi era străină România, întrucât fusese aici într-un stagiu de practică înainte să îl întâlnească pe Cioloş.

Premierul a povestit, într-un interviu acordat adevarul.ro, că acel stagiu a fost subiect de conversaţie când au început să iasă împreună, pe lângă domeniul în care lucrau cei doi, horticultura. 

"Nu, am vorbit (nr.: la prima întâlnire) despre România. Ea fusese deja în România, înainte să ne cunoaştem, într-un stagiu practic în judeţul Vâlcea, făcea un studiu pe dezvoltarea agricolă în judeţ, pe gospodăriile mici. Când ne-am cunoscut noi, ea tocmai venise din România şi-şi finaliza memoriul de stagiu. Am mai ajutat-o să finalizeze traducerea câtorva documente şi vorbeam, în primul rând, despre România: ce-a văzut ea în Vâlcea, mă tot întreba unele lucruri pe care le înţelesese mai puţin", a declarat Dacian Cioloş. 

El a mai dezvăluit că Valerie provine din mediul rural, ca el: bunicii soţiei au fost agricultori. Cât despre zvonul că tatăl lui Valerie ar fi şef al serviciilor secrete, nici vorbă, a declarat Cioloş. A fost maistru militar, dar a fost impresionat şi amuzat de funcţia care i-a fost atribuită.

"Şi buncii ei au fost agricultori, şi pe partea tatălui şi pe partea mamei. Însă tatăl soţiei, socrul, a fost maistru militar. Iar asta o spun pentru că, încă din perioada în care eram candidat pentru funcţia de comisar european, s-a zvonit că socrul meu a fost şeful serviciilor secrete. Socrul a fost foarte impresionat de chestia asta şi foarte inocent mi-a spus: „Dacian, explică-le că eu sunt maistru militar“.", a mai spus Cioloş. 

Mai multe