Cum a fost declarat nevinovat un român acuzat de furt, prin metoda "îmbrăţişării"

31 octombrie 2021 13:18   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat de 44 de ani din Piatra Neamţ, specializat în furturi prin metoda „îmbrăţişării”, şi aflat în închisoare pentru alte fapte, a fost declarat nevinovat într-un dosar în care a fost trimis în judecată. Bărbatul a fost acuzat că a furat 480 de lei prin metoda „îmbrăţişării”.

Potrivit rechizitoriului, dosarul penal în acest caz a fost deschis în 1 noiembrie 2018, când un bărbat din Piatra-Neamţ a reclamat că un bărbat pe care nu îl cunoaşte l-a îmbrăţişat ca şi cum l-ar cunoaşte şi i-a luat din buzunarul de la spate al pantalonilor suma de 480 de lei, după care a fugit.

Victima le-a declarat poliţiştilor că a simţit când hoţul i-a băgat mâna în buzunarul pantalonilor, şi a stigat „hoţii!”, dar tânărul a fugit. Persoana vătămată a mai declarat că, după incident, s-a întâlnit cu vecinul său, care i-a spus că a văzut un tânăr fugind, despre care cunoaşate că „este cel care umblă cu Malaga şi căruia îi spune Vraşmaşu”.

Chemat să îl recunoască pe hoţ dintr-un set de mai multe fotografii, martorul l-a indicat pe acela despre care a aflat că se numeşte Vraşmaşu. „Vecinul meu mi-a spus cum îl cheamă pe inculpat după o zi sau două de la prezentarea la poliţie”, avea să declare martorul în instanţă. În urma acestei situaţii, Judecătoria Piatra-Neamţ l-a declarat nevinovat pe bărbatul trimis în judecată.

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

Mai multe