Cum a păcălit Liviu Dragnea ţara întreagă cu tragedia din familia sa

19 mai 2015 12:14   Național
Ultima actualizare:

Condamnarea lui Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea Referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a readus în actualitate o tragedie care s-a produs în familia sa.

Liviu Dragnea a susţinut, duminică într-o emisiune la Antena 3, că sentinţa în dosarul Referendumului din 2012 a cauzat moartea fratelui său. O mare minciună, spusă la ore de maximă audienţă. Cel puţin asta reiese din investigaţiile făcute de presă în ultimele zile.

De ce a murit fratele lui Liviu Dragnea

Viorel Dragnea a murit la vârsta de 58 de ani, în data de 24 august 2013. Era bolnav de cancer pulmonar şi era internat de două luni la o clinică din Turcia.

“Simt o mare nedreptate şi am de asemenea două regrete uriaşe. Nu am zis-o până acum, tocmai din dorinţa mea permanentă de a nu influenţa justiţia sub nicio formă: fratele meu a murit din cauza acestui dosar, familia mea este aproape distrusă. Am trecut peste toate astea”, a spus Liviu Dragnea la Antena 1.

Problema aici e că urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului a început în data de 6 septembrie 2012, iar acest eveniment nu mai avea cum să influenţeze starea de sănătate a fratelui său. Viorel Dragnea era deja diagnosticat cu cancer pulmonar, potrivit apropiaţilor.

Liviu Dragnea, păsuit de DNA pentru fratele lui

În calitate de învinuit, Liviu Dragnea a fost convocat la sediul DNA pentru audieri în dosarul Referendumului. Trebuia să meargă şi în data de 19 august, dar fostul lider din PSD a cerut o reprogramare deoarece voia să meargă la fratele lui, internat la Istabul. Procurorii DNA au acceptat, iar întâlnirea a fost reprogramată pentru data de 29 august.

Pe 7 octombrie 2013, Liviu Dragnea a primit calitatea de inculpate şi a fost trimis în judecată. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 15 noiembrie. Fratele său, Viorel Dragnea, murise în august.

Cine a fost fratele lui Liviu Dragnea

Viorel şi Liviu Dragnea şi-au construit amândoi cariere în judeţul Teleorman. Fii de miliţian, cei doi au parcurs trepterele în ierarhia locală. Liviu Dragnea s-a implicat în politică şi a devenit unul dintre cei mai puternici oameni din PSD, în timp ce Viorel a devenit şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă din Teleorman.

Potrivit adevarul.ro, Viorel Dragnea era fumător înrăit şi “băiat de şpriţ”. De la aceste vicii i s-ar fi tras boala. În plus, cancerul pulmonar nu se produce pe fond de stres, susţin medicii contactaţi de adevarul.ro.

Liviu Dragnea şi-a dat demisia din PSD

După condamnare la un an de închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea şi-a dat demisia din funcţia de vicepremier şi a renunţat la calitatea de vicepreşedinte executiv al PSD. Considerat cel mai puternic om din partid şi "stăpân" al judeţului Teleorman, Liviu Dragnea păstrează în continuare o influenţă politică foarte mare.

Mai multe