Cum a rămas un român fără 3,7 milioane de euro de la Loterie

29 martie 2016 20:57   Național
Ultima actualizare:

A câştigat. Şi totuşi a pierdut! Un român care a jucat un bilet la o agenţie din Găeşti era cât pe ce să devină milionar în euro. Nu a venit să revendice premiul în timp util, astfel că banii au rămas în conturile Loteriei Române.

A trecut şansa de îmbogăţire pe lângă el! În timp ce unii dau acatiste la biserică şi bagă bani grei în bilete la 6/49, sunt alţii care au norocul să câştige, dar nu vin să ridice potul. Un român putea să fie mai bogat cu 3 milioane € (cu atât ar fi rămas după impozitarea premiului de 3,7 milioane €), după ce la tragerea de Revelion au ieşit fix numerele pe care le bifase.

A avut la dispoziţie 90 de zile să-i revendice, însă nu a făcut-o, iar termenul de graţie a expirat ieri. Este cel mai mare premiu nerevendicat din istoria Loteriei. Marele pot la Loto 6/49 la extragerea de Revelion a fost de 7,4 milioane €. Au fost doi câştigători, cu bilete completate la aceeaşi agenţie din Găeşti. Însă doar unul s-a prezentat să-şi ridice premiul, pe 14 ianuarie 2016, după care s-a făcut nevăzut.

Cele 3,7 milioane € neridicate nu se vor întoarce la jucători ca premii, ci au ajuns la bugetul Loteriei, ceea ce a  alimentat suspiciunile împătimiţilor de Loto 6 /49. În plus, Sorin Constantinescu, fost angajat al instituţiei, a aruncat pe piaţă ipoteza că de fapt cel de-al doilea jucător nu a existat, ci a fost inventat. Totul pentru ca Loteria Română să pună mâna pe aceşti bani. Acuzaţie negată cu vehemenţă de reprezentaţii instituţiei.

Nu este însă pentru prima dată când un jucător peste care s-a abătut norocul nu a venit să-şi ia banii. S-a mai întâmplat aşa ceva şi în urmă cu doi ani. La tragerea Loto 6/49 din 31 decembrie 2013 cineva a câştigat premiul în valoare de 1,9 milioane €, dar nu a venit după el.

Mai multe