Cum arată chestionarul pentru vaccinarea elevilor pe care trebuie să îl semneze părinții

24 septembrie 2021 11:44   Național
Ultima actualizare:

Chestionarul pentru vaccinarea elevilor va fi introdus de vineri, 24 septembrie, în toate unitățile de învățământ, și reprezintă documentul prin care părinții își vor exprima intenția de vaccinare a copiilor la școală. Iată cum arată și ce la ce întrebări trebuie să răspundem

Chestionarul pentru vaccinarea elevilor a fost validat de Ministerul Sănătății și va fi distribuit în școli prin inspectoratele școlare județene. 

Ce trebuie să știm despre chestionarul de vaccinare

  • Chestionarul nu constituie obligație de vaccinare a elevilor. 
  • Chestionarele completate de către părinți/tutori legali vor fi transmite Direcțiilor de Sănătate Publică de către o persoană desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ.
  • În cazul exprimării intenției de vaccinare, imunizarea  elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului.
  • Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

DESCARCĂ AICI CHESTIONARUL DE VACCINARE

Cum arată întrebările din chestionarul de vacciare

1. Elevul este vaccinat * :

  • Da
  • Nu

2. Dacă ați optat pentru a doua variantă de răspuns la întrebarea anterioară, vă rugăm să precizați dacă intenționați să aprobați vaccinarea anti-COVID-19 a copilului dumneavoastră de către echipa medicală prezentă la școală (la cabinetul medical școlar sau echipa mobilă):

  • Da
  • Nu
  • Indecis

Chestionarele pot fi transmise și online 

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură şi pot fi transmise şi în format electronic, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă. 

Nici o şcoală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare anti-COVID, deoarece nu s-a aprobat, din perspectivă juridică, formularul de exprimare a intenţiei de imunizare, declara, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El a precizat că Ministerul Sănătăţii este singurul autorizat în prelucrarea datelor medicale cu caracter personal. „Formularul care va fi elaborat de către cei în drept - Ministerul Sănătăţii - va avea o primă întrebare: este sau nu este vaccinat. Dacă este vaccinat, nu mai trebuie răspuns la cea de a doua întrebare, care va avea trei variante de răspuns: Da; Nu; Indecis", a mai explicat ministrul Cîmpeanu.

Mai multe