Cum au trăit artiștii pandemia. Cartea „Eu sunt SADDER”, modalitatea prin care un tânăr scriitor și-a acceptat trăirile

3 februarie 2021 21:04   Național
Ultima actualizare:

Pandemia și izolarea nu au fost plăcute pentru nimeni, dar unele persoane au reușit să nu lase timpul să treacă irosindu-se și au lucrat la diverse proiecte artstice. Este și cazul tânărului autor Flavius SImion, care a publicat recent un volum de poezie intitulat „Eu sunt SADDER”, carte finalizată în timpului carantinei totale. Nu este singurul care și-a folosit timpul liber în acest sens.

Mulți artiști au reușit să creeze în timpul carantinei diverse opere artistice, cele mai multe fiind de natură muzicală, dar iată că unii și-au îndreptat abilitățile înspre scris. Flavius Simion a publicat de curând volumul de poezie „Eu sunt SADDER”, o serie de versuri despre stările sale de spirit care l-au urmărit în acea perioadă, dar pe care a reușit să le transforme în artă. 

Poetul în vârstă de 24 de ani nu este la prima carte. Acesta a mai publicat în urmă cu ceva ani alte trei opere, însă cu siguranță acesta este o carte în care s-a implicat puternic emoțional. Volumul a apărut la editura Heyday Books. 

„Am scris cartea în perioada carantinei totale, atunci când mi-am dat seama că mă confrunt cu diferite stări emoționale noi pentru mine. Am scris-o pentru mine, să mă vindec, să mă eliberez. Titlul cărții a venit dintr-o joacă de cuvinte, nu știu dacă reflectă cu adevărat ceea ce simțeam atunci, dar gândind volumul de poezii ca un tot unitar, consider că s-a potrivit perfect. Cartea este despre acceptare, despre capacitatea de a trece peste regretele de orice natură”, declară Flavius SImion pe rețelele de socializare ale editurii.

Mai multe