Cum au tras polițiștii din Botoșani șapte gloanțe după un tâlhar fără să îl nimerească

10 noiembrie 2021 16:12   Național
Ultima actualizare:

Apar noi amănunte despre acțiunea de prindere a suspectului care a atacat un taximetrist în Botoșani și I-a furat mașina. Autorul tâlhăriei este un constănțean în vârstă de 32 de ani care a fost prins de poliţişti după ce aceștia au tras șapte gloanțe după suspect fără a-l nimeri și au avut noroc cu localnicii.

Povestea a început în Dorohoi, după ce suspectul de 32 de ani a luat un taxi care să-l ducă în satul Smârdan, comună Suharău scrie monitorulbt.ro. În timpul cursei, în apropiere de destinație, șoferul de 62 de ani a văzut cum clientul scoate o șurubelniță din buzunart. Lovit la față, conducătorul auto a reușit să oprească mașina, a deschis ușa și a fugit.  

Cum a fost prins tâlharul care a furat un taxi în Botoșani 

Rănit, şoferul a apelat serviciul 112, cerând ajutorul poliţiştilor şi cadrelor medicale. O ambulanţă a ajuns în scurt timp la faţa locului şi a acordat ajutor victimei pe care a transportat-o la spitalul din Dorohoi. Printr-un noroc, un echipaj de poliție patrula în zonă și a trecut în urmărirea taxiului furat. Uimit de promptitudinea cu care a apărut poliția, tâlharul a pierdut controlul mașinii și a fugit ulterior pe jos, încercând să se piardă în noapte. Polițiștii au tras 10 gloanțe pentru a-l prinde pe fugar, dintre care trei de avertisment în aer iar alte șapte în plan orizontal. Bărbatul a fugit câteva sute de metri prin sat și s-a refugiat într-o casă părăsită care a fost înconjurată de polițiști și localnicii atrași de scandal. 

Ce spun martorii despre fuga suspectului 

”Taxiul a fost urmărit de poliţie până aici. Poliţia l-a avertizat de nenumărate ori să oprească. Dânsul a ieşit din taxi şi a fugit pe asfalt, iar poliţiştii din maşină au sărit şi l-au urmărit, iar după vreo jumătate de oră de alergat s-au adunat şi mai mulţi oameni de pe aici şi l-au înghesuit cumva şi l-au prins. El s-a fost ascuns undeva la o casă părăsită. Poliţiştii au tras în sus de vreo câteva ori, l-au avertizat şi după au încercat să tragă şi după el, dar dânsul fugea şi era la distanţă foarte mare de poliţişti”, a declarat unul dintre martori pentru sursa citată. 

Ce spun polițiștii 

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie”, a precizat  pentru monitorulbt.ro, Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. 

Citiți și

Accident grav pe DN1 cu 3 autoturisme: o persoană a murit, iar alte cinci au ajuns la spital

Accident grav în Bucureşti. Şoferul a fugit de la faţa locului

Mai multe