Cum poţi plăti facultatea copilului doar din alocaţia de stat

26 septembrie 2019 12:33   Național
Ultima actualizare:

Sunt din ce în ce mai puțini studenți. Pe de o parte, sunt tot mai mulți absolvenți de liceu care nu iau Bac-ul, iar pe de altă parte nu sunt multe familii care își permit să țină copilul în facultate. Iată că poți plăti facultatea copilului doar din alocaţia de stat!

Studiile superioare sunt costisitoare pentru părinţi. Costă cazarea, masa, cărțile, de multe ori aceste cheltuieli sunt mult peste ce își permit familiile.

Pentru a veni în întâmpinarea problemelor financiare pe care mulţi dintre părinţi le au, unul dintre cele mai mari fonduri financiare din lume, prezent şi în România, a lansat, împreună cu două mari bănci, campania “Tu cum investeşti alocaţia copilului tău?”, scrie adevarul.ro.

Concret, în prezent, populaţia cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani se ridică la 2.838.532, conform unei informări recente a INS. Aceştia beneficiază de o alocaţie de stat de 300 lei/ lună, până la împlinirea vârstei de 2 ani, iar ulterior valoarea acesteia este de 150 lei pe lună.

Dacă un părinte ar administra aceste sume timp de 18 ani printr-o asigurare de viaţă cu economisire, ar putea obţine peste 52.000 lei (puţin peste 11.000 de euro, la un curs mediu de 4,7 lei/euro), faţă de cei 36.000 lei, totalul alocaţiilor neinvestite, scrie adevarul.ro.

Campania “Tu cum investeşti alocaţia copilului tău?”

”Conform datelor Ghidului Complet al Universităţilor (The Complete University Guide), costul mediu pentru a urma studii superioare în România ajunge la 2.000 euro pe an, iar în străinătate poate să depăşească 10.000 euro pe an. Am luat toate aceste date în considerare, în momentul în care am decis să lansăm campania „Tu cum investeşti alocaţia copilului tău?”, care se adresează părinţilor care încasează lunar alocaţia într-un cont deschis la Banca Transilvania sau la Alpha Bank.   Vrem să încurajăm oamenii să folosească alocaţia copilului pentru a investi în viitorul acestuia, putându-i astfel asigura accesul la studii superioare de calitate. Tocmai pentru că alocaţia lunară nu este o sumă mare, există şansa ca aceasta să fie cheltuită pe lucruri nesemnificative pe termen lung. O asigurare de viaţă cu economisire, cum sunt Aegon Fii Sigur şi Aegon de Viitor, este un sprijin financiar semnificativ pe care i-l poţi oferi copilului tău, la majorat, te ajută să fii consecvent în strângerea banilor pe termen lung şi protejează familia, în caz de accident sau deces al unui părinte”, explică Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România, citată de adevarul.ro.

Campania îi vizează pe toţi clienţii Băncii Transilvania şi Alpha Bank care primesc alocaţiile copiilor într-un cont deschis la oricare dintre aceşti doi parteneri bancari ai Aegon.

Citește și:

Structura anului universitar 2019 - 2020. Când începe facultatea

Topul universităților din România. Cine este pe primul loc

Mai multe