Cum să fii perfectă de Revelion în doar 24 de ore

29 decembrie 2018 20:20   Național
Ultima actualizare:

Îţi planifici din timp cu ce să te îmbraci, ce accesorii să foloseşti la petrecerea de Revelion, însă nu trebuie să uiţi de cel mai important lucru – faţa ta. Frumuseţea ţi se citeşte în ochii odihniţi, fără cearcăne şi pungi, pe tenul impecabil, pe buzele sănătoase şi hidratate. Toate se pot revigora în doar 24 de ore. Iată ce ai de făcut!

În seara de 30 decembrie fă o baie lungă în cadă şi ocupă-te de pielea ta. Ai nevoie de un peeling pentru curăţarea celulelor moarte, atât pe corp, cât şi pe faţă. „Dacă pui o cremă pe un ten încărcat cu celule moarte, aceasta nu va reuşi să pătrundă în epidermă şi nu va avea aceeaşi eficienţă ca atunci când e aplicată pe o piele curată. Nici fondul de ten nu se va aşeza bine pe o piele încărcată şi uscată”, spune Aliona Ţinţu, biochimist şi estetician.

Gomajul se poate face atât pe faţă, cât şi pe corp, cu zaţ de cafea, tărâţe, mălai etc., în combinaţie cu ulei de măsline, miere sau suc de fructe. E bine să-l faci după duş sau după ce ai stat puţin la abur, astfel încât pielea să fie înmuiată. „Pentru ten, o reţetă ar fi din gălbenuş de ou, tărâţe sau zaţ de cafea şi puţină lămâie. Nu freca tare pentru că vei irita pielea şi vei arăta mai rău a doua zi”, spune Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D.

După peeling, aplică o mască hidratantă. Şi pe aceasta o poţi prepara în casă. Una dintre cele mai hrănitoare măşti este cea dintr-un avocado bine copt şi două linguri de miere. Se amestecă cele două ingrediente, se lasă să acţioneze pe faţă, gât şi decolteu 10-15 minute, apoi se clăteşte. O altă reţetă pe care ne-o dezvăluie Florentina Opriş este din măr ras, ulei de măsline şi vitamina A.Tot cu o seară înainte e bine să te epilezi, pentru a-i permite pielii iritate să-şi revină.Pe corp, imediat după duş, când porii sunt deschişi, aplică o cremă foarte grasă sau un ulei natural (de măsline, de cocos, de macadamia etc.).Nu uita de buze! Iarna, din cauza vântului, a frigului, a deshidratării, ele se usucă. Iar rujul nu se aşază bine pe nişte buze crăpate. Le poţi exfolia şi pe ele cu un amestec de miere, ulei de măsline şi zahăr. Apoi, cât de des posibil, aplică o cremă grasă sau un strugurel.Tot seara, fă-ţi un ceai de tei ca să dormi bine noaptea, iar dimineaţa nu te grăbi să te ridici din pat. După un somn bun, faţa îţi va arăta odihnită, plus că te aşteaptă o noapte lungă şi trebuie să fii fresh.Evită, zilele acestea, mâncărurile sărate, deoarece sarea favorizează retenţia de apă, mâinile, picioarele şi faţa vor părea umflate. Sunt de evitat şi mâncărurile care balonează (varza, fasolea, broccoli, anumite fructe etc.).Mâine, în ziua petrecerii, bea un suc din apă, lămâie, ghimbir, pătrunjel şi spanac, pentru a purifica organismul şi evită dulciurile, alimentele grase, care încarcă pielea de toxine. „Efectele acestor alimente se văd imediat pe pielea ta”, dă asigurări Florentina Opriş.Nu mai încerca să-ţi storci coşuri. Locul se va inflama şi va arăta şi mai rău. Dacă totuşi ţi-a apărut un coş, foloseşte o tinctură pe bază de uleiuri esenţiale (de cimbru, ti-tree, fenicul, cuişoare), recunoscute pentru efectul lor antibacterian.Mai departe, fă-ţi manichiura, pensează-te, spală-ţi părul, coafează-te. Nu fă experimente, nu încerca produse cosmetice şi alimente noi, dacă nu ştii cum reacţionează corpul la ele.

Acoperă-ţi defectele prin machiaj!

Pentru ca tenul să arate perfect şi machiajul să reziste o noapte întreagă, e bine să respecţi etapele: aplică o cremă hidratantă, potrivită tenului tău, un fond de ten pe faţă, pleoape, buze, gât şi decolteu, fixează totul cu pudră. Coşurile, cearcănele şi cicatricile se pot acoperi prin machiaj. „Coşurile şi iritaţiile tenului, fiind roşii, se acoperă cu un corector verde, această nuanţă fiind complementara roşului. După care, foloseşte fondul tău de ten obişnuit, ales într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a tenului, pentru a nu crea efectul de mască. Cearcănele fiind albastre sau verzui, se maschează cu un anticearcăn portocaliu, peste care se aplică fondul de ten”, spune Florina Mărcuţă, şefa unei şcoli de machiaj din Bucureşti. Pungile se retrag dacă execuţi în jurul ochilor, cu degetele, câteva puncte de presopunctură, făcând un drenaj. Mai poţi răci în frigider două linguri, pe care să le pui apoi sub ochi”, adaugă Florentina Opriş.

Mai multe