Cum se deszăpezește în București: Pardon! Pardon! Pardon, bă, n-auzi?

23 martie 2018 14:53   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat și o femeie care așteptau tramvaiul într-o stație din Capitală au fost împroșcați cu zăpadă, vineri dimineață, de un plug al Regiei de transport București. Vatmanul nu a încetinit când se apropia de stație, dar nici călătorii nu dădeau semne că înțeleg ce pericol îi așteaptă. Reprezentanții regiei și-au cerut scuze pentru intervenția în forță a angajatului lor.

Incidentul neplăcut s-a petrecut vineri dimineață, în jurul orei 9.00, într-o stație de tramvai de pe Bd. Octavian Goga. Un tramvai echipat cu plug al Regiei de transport din Capitală a intrat cu viteză în stație, acoperindu-i pe călători cu zăpadă. Însă, vehiculul nu mergea de capul lui, ci era condus de un vatman cam prea zelos, în ciuda muncii sale „importante”. O femeie și un bărbat (care a și filmat întreaga scenă) au fost aruncați de pe peron de forța zăpezii. Doar un miracol a făcut ca ei să nu fie loviți de mașinile de pe șosea.

Bărbatul care a filmat toată isprava, Mircea Dragoman, a povestit pe Facebook cum a trăit acest incident:  „Valul de zăpada ne-a dat jos de pe refugiu. Două masini au tras tare dreapta ca să nu dea peste noi. Daca era un copil sau o persoană mai slabă nu ştiu...Din respect faţă de persoanele care se aflau în staţie, vreo 8-9, trebuia să reducă viteza. Unde să plecăm? Pe şosea circulau autoturisme! De altfel era să ne lovească!“, a scris bărbatul.

Conducerea Regiei și-a cerut scuze pentru incident, prin intermediul unui comunicat de presă:

„Având în vedere înregistrarea video aparută în spațiul public cu privire la comportamentul nepotrivit al unui conducator de plug-perie care acționa pentru deszăpezirea liniilor de tramvai, facem următoarele precizări: RATB regretă acest incident și asigură publicul călător că o astfel de atitudine nu este tolerată și va fi sancționată adecvat. Conducerea Regiei s-a autosesizat și a declanșat operativ procedura de cercetare disciplinară a respectivului angajat. Ne cerem scuze pentru acest incident”.

Mai multe