Cum se face testul de salivă pentru copii

22 noiembrie 2021 17:55   Național
Ultima actualizare:

Testele pe bază de salivă sunt aşteptate săptămâna aceasta în şcolile din toată ţara şi vor fi împărţite copiilor în zilele de vineri, pentru a le putea administra la domiciliu, sub supravegherea părinţilor.

Ele pot fi făcute şi la şcoală, dacă instituţia şi părinţii sunt de acord. Unii părinţi n-au primit cu bucurie vestea că testarea copiilor ar putea cădea în sarcina lor, temându-se că nu cunosc procedura. Autorităţile dau asigurări că testarea e super simplu de făcut.

  • Se scoate dispozitivul de testare din ambalaj şi se pune pe masă.
  • Aveţi în kit un tub de extracţie şi o sticluţă de soluţie. Puneţi soluţia în tubul de extracţie.
  • Se scuipă saliva în recipientul de colectare, se extrag 4 picături cu o pipetă şi se transferă şi ea în tubul de extracţie.
  • Se închide tubul de extracţie cu capacul, se agită uşor, 5 secunde, pentru a permite salivei să se amestece bine cu soluţia, explică PRO TV.
  • Se transferă 3 picături de probă în spaţiul de pe dispozitivul de testare şi se aşteaptă 10-15 minute.
  • O linie colorată în zona C înseamnă că testul e negativ, două linii e pozitiv, iar dacă nu apare nici o linie, rezultatul e neconcludent.

Testele se vor face de două ori pe săptămână, lunea şi joia. Orice test pozitiv din salivă trebuie confirmat de unul PCR.

Citește și:

Testarea elevilor anti Covid la școală. Tot ce trebuie să știi despre procedură

Scandal pe tema testelor de salivă: profesorii protestează, părinții e posibil să nu-și dea acordul, elevii nu mai înțeleg nimic

Mai multe