Cum se prepară o şarlotă cu mere. Secretul unui desert rafinat

19 ianuarie 2020 12:51   Național
Ultima actualizare:

Șarlota cu mere este un desert rafinat și ușor de preparat. Ca să iasă ca la carte trebuie să mestecați bine ingredientele.

Dacă vreți să faceți o prăjitură cu care să surprindeți familia ori musafirii ați putea încerca o rețetă ușor de preparat: șarlota cu mere.

Șarlota cu mere este un desert ieftin, dar foarte gustos.

Ingrediente

  • Făină – 1 cană
  • Zahăr  – 1 cană
  • Ouă – 3 bucăţi
  • Sare – o priză
  • Scorţişoară – ½ de linguriţă
  • Esenţă de vanilie – ½ de linguriţă
  • Amidon – 1 lingură
  • Zahăr pudră – pentru décor
  • Mere – 500 grame

Mod de preparare:

1. Încingeţi cuptorul la 180°C.

2. Amestecaţi bine făina, sarea, scorţişoara şi amidonul.

3. Într-un alt bol mixaţi ouăle şi zahărul până la o compoziţie pufoasă, deschisă la culoare (dacă veţi folosi mixerul o să vă ia cam 3-4 minute această procedură).

4. Continuând să incorporaţi ingredientele uscate în câteva partide. Bateţi până la o compoziţie omogenă. Adăugaţi esenţa de vanilie.

5. Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le cubuleţe sau felii.

6. Ungeţi forma detaşabilă (diametru de 22 cm) cu unt, presarăţi-o cu făină.

7. Puneţi merele la fundul formei, iar deasupra turnaţi aluatul. Un alt mod de a prepara acest desert este să puneți puțin din aluat la fundul formei, apoi se pun merele, iar deasupra se pune restul de aluat.

8. Coaceţi desertul în cuptorul preîncălzit, 30-40 de minute. Verificaţi dacă e gata cu un beţişor de lemn (trebuie să iasă uscat).

9. Lăsaţi prăjitura să se răcească, îndepărtaţi forma, presarăţi-o cu zahăr pudră. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Cea mai simplă reţetă de baclava. Secretul delicioasei prăjituri, preferata sultanilor

Cataif, un desert exotic din Orientul Apropiat. Rețeta cu brânză de capră

Mai multe