Cum se transmite bacteria E.coli și cum poți preveni contaminarea

14 februarie 2016 21:39   Național
Ultima actualizare:

După ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu E.coli, bacteria a ajuns în atenția publicului, mai ales că o fetiță a decedat în urma îmbolnăvirii. Escherichia coli afectează vasele de sânge și determină aproximativ 80% dintre cazurile de infecție a aparatului urinar, potrivit medicilor.

Bacteria poate fi transmisă cu ușurință de la om la om, dar poate fi contractată și prin ingerarea de alimente contaminate. E.coli se găsește, uneori, în apă sau în carne, dar și în unele fructe și legume crude, precum și în laptele nefiert. Aceasta se poate mai poate și transmite prin contactul interuman și chiar prin atingerea mâinilor murdare.

De cele mai multe ori, bacteria este inofensivă, dar anumite tulpini, cum ar fi EHEC-enterohemoragie E COLI, pot cauza toxiinfecții alimentare severe, la care bebelușii sunt mult mai susceptibili, întrucât organismul lor nu a format, încă, anticorpi. Medicii au alcătuit o listă cu câteva reguli generale pentru prevenirea infectării, dar au dezvăluit și câteva dintre cele mai comune simptome care apar în urma îmbolnăvirii cu bacteria E.coli.

Vezi cum se manifestă contaminarea cu E.coli și cum poate fi prevenită îmbolnăvirea, pe Adevărul.ro!

Mai multe