Cum vrea PSD-ul să-l suspende pe președintele Klaus Iohannis

27 decembrie 2016 22:13   Național
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a respins propunerea coaliției PSD-ALDE în ceea ce privește noul premier, spunându-i "nu" lui Sevil Shhaideh. La scurt timp după anunțul scurt al președintelui, lumea politică a reacționat, în frunte cu Liviu Dragnea, care a vorbit despre o posibilă suspendare a șefului statului, "dacă va fi spre binele țării".

Deputatul Eugen Nicolicea, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a fost invitat marți seară la RTV, unde a vorbit despre posibila încercare de suspendare a președintelui Iohannis. Acesta a și lansat un scenariu care descrie pașii care trebuie făcuți pentru ca suspendarea să nu fie urmnată de un referendum de demitere, anunță HotNews.

"Putem suspenda președintele, dar fără să mergem la referendum de demitere. Tehnic se poate și așa: îl suspendăm în Parlament, punem Guvernul (prin decret al președintelui interimar), apoi revocăm hotărârea Parlamentului de suspendare a președintelui și nu mai facem referendum de demitere. Noi nu vrem suspendare, vrem liniște", a declarat Nicolicea.

Mai multe