Cumplit! Avea permis doar de o lună! S-a urcat la volan şi a provocat o tragedie

30 iunie 2014 19:59   Național
Ultima actualizare:

Nicolas Leş (18 ani) a gonit cu viteză pe străzile din Baia Mare la o lună după ce şi-a luat permisul auto.

Tragedie, duminică seara, la Baia Mare. Un tânăr de 18 ani a murit, altul a ajuns în stare gravă la spital, iar şoferul care i-a băgat cu maşina în stâlp a scăpat fără nici o zgârietură. Avea permis auto de doar o lună şi băuse şi alcool înainte să se urce la volan.

A vrut să se relaxeze înainte de examenul de Bac de a doua zi dimineaţă, aşa că a plecat la plimbare cu maşina. Nicolas Leş (18 ani) a băut ceva înainte şi a mai luat încă doi prieteni cu el. Din cauza vitezei cu care gonea pe străzi a pierdut controlul maşinii şi a intrat violent într-un stâlp. Alex (18 ani), colegul lui de la Liceul de Arte, care se afla pe scaunul din dreapta nu a avut nici o şansă de supravieţuire. A murit pe loc.

Celălalt prieten, aflat pe bancheta din spate a maşinii a fost grav rănit şi a rămas încarcerat mai bine de o oră, până când pompierii au reuşit să-l scoată dintre fiare. Nicolas a scăpat, însă. Nu a păţit nimic.

Poliţiştii au constatat că înainte de ”cursa” nebună prin oraş băuse alcool. Avea 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, îşi luase permisul auto doar de o lună. El le-a mărturisit prietenilor sosiţi la locul accidentului că este vinovat pentru că mers cu viteză mare. Nicolas este fiul celebrului olar Daniel Leş şi abia terminase clasa a XII-a la Liceul de Arte. Acum i s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Beat, a spulberat două fetiţe în staţia de autobuz

O fetiţă de doar 7 ani din comuna Tufeşti, Brăila, a murit, iar o alta de 9 ani a fost rănită grav, după ce un şofer beat a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz, unde micuţele se jucau pe o bancă. Scena de coşmar s-a petrecut chiar sub ochii părinţilor celor două fete, care stăteau de vorbă la doar câţiva metri de locul impactului. Şoferul de 22 de ani avea o alcoolemie de 0,65 mg alcool pur în aerul expirat şi a sărit la bătaie chiar şi la poliţişti. El s-a ales cu dosar penal.

Mai multe