Curge apa și în stația de metrou Valea Ialomiței, de pe Magistrala 5. Anunțul făcut de Metrorex

4 octombrie 2020 15:35   Național
Ultima actualizare:

Curge apa în stația de metrou Valea Ialomiței, de pe Magistrala 5-Eroilor-Drumul Taberei. Rperezentanții Metrorex au anunțat că totul se datorează unei avarii la o conductă.

Astăzi, 4 octombrie, în jurul orei 15.00, a început să curgă apa în stația de metrou Valea Ialomiței.

Potrivit celor de la Metrorex, în zonă s-a produs o avarie la o conducta a furnizorului de utilităţi Apa Nova.

”S-au produs mici acumulari de apă în zona accesului din strada Valea Oltului, a stației de metrou Valea Ialomiței. În acest moment angajații Apa Nova intervin pentru remedierea situației”, a transmis Gabriel Mocanu, directorul Metrorex.

Circulația nu este afectată, însă, vorbim despre o stație nouă, abia inaugurată pe 15 septembrie. Autoritățile nu au precizat însă dacă există pagube materiale, din cauza infiltrațiilor.

Stația Eroilor 2 a fost și ea inundată

Joi, 1 octombrie, și stația Eroilor 2 a fost indundată. A curs apă din tavan direct pe peron, peste călători, după ce s-a blocat supapa de refulare de la un bazin tampon al instalațiilor sanitare.

https://www.click.ro/news/bucuresti/avarie-statia-de-metrou-eroilor-2-la-doua-saptamani-de-la-inaugurare-apa-curs-din

Remedierea defecțiunii nu a implicat nici un cost din partea Metrorex, infrastructura Magistralei 5 de metrou având o garanție de 10 ani pentru structură și 5 ani pentru instalații.

Metroul din Drumul Taberei a fost inaugurat pe 15 septembrie, după 11 ani de când au început lucrările de execuție. Lucrarea a costat 3,2 miliarde de lei. Magistrla 5 are zece stații și depou la Valea Ialomiței.

Mai multe