Cutiile negre ale zborului MH17, predate britanicilor

23 iulie 2014 13:39   Național
Ultima actualizare:

Cutiile negre ale zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, au ajuns în Marea Britanie pentru a fi decriptate, a anunţat, miercuri, Ministerul britanic al Transporturilor, relatează AFP.

Anchetatorii olandezi au primit cutiile negre de la experţii malaezieni, care le-au primit, la rândul lor, în noaptea de luni spre marţi de la rebelii proruşi.

Guvernul ucrainean a anunţat, la rândul său, că ucrainenii nu au fost implicaţi în manipularea cutiilor negre ale avionului Boeing 777. “Cutiile negre au fost prezentate ucrainenilor, dar (..) nu s-au aflat nici măcar un singur minut sub controlul ucrainenilor”, potrivit Guvernului de la Kiev.

Cutiile negre permit înregistrarea discuţiilor din cabina de pilotaj şi a datelor tehnice ale zborului. Totuşi, este puţin probabil ca ele să poată furniza înregistrări ce ar permite identificarea originii tirului de rachetă care a doborât avionul malaysian.

Avionul Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, cel mai probabil doborât o rachetă. Toţi cei 298 de pasageri aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa. Potrivit unor responsabili din serviciile secrete americane, zborul MH17 a fost cel mai probabil doborât "din greşeală" de o rachetă lansată de separatiştii proruşi prost antrenaţi.

Mai multe