Dă statul în judecată pentru drumul morţii. Separatoarele ar fi salvat 6 vieţi

5 octombrie 2014 22:24   Național
Ultima actualizare:

Nu poate trece peste carnagiul de pe DN1, astfel că împreună cu o fundaţie caritabilă, avocata Katia Cicală dă în judecată statul. Vrea să obţină despăgubiri uriaşe pentru familiile îndoliate.

Cinci suflete nevinovate au murit, pe 27 septembrie, pe DN1. Un tânăr rănit în dragoste a intrat pe contrasens cu farurile stinse şi s-a izbit intenţionat de prima maşină care i-a ieşit în cale.

Asta i-a scos din sărite pe oameni, care spun că dacă ar fi existat separatoare în zona Băicoi, unde a avut loc carnagiul, victimele ar fi avut o şansă la viaţă. Asta nu s-a întâmplat, astfel că Fundaţia Pasadena, reprezentată de avocata Katia Cicală, este decisă să dea în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

”Cuantificăm numărul accidentelor produse în acest perimetru, în ultimii doi ani, apoi contactăm familiile victimelor, după care urmează să acţionăm în judecată CNADNR”, ne-a declarat avocata Cicală.

Şi aceasta nu este sigura tragedie produsă pe DN1, în zona Băicoi. De-a lungul timpului mulţi oameni şi-au pierdut viaţa sau au fost grav răniţi pentru că şoferii au pierdut controlul volanului şi au intrat pe contrasens.

Click! spune

Compania de Drumuri spune că până la anul 196 km de parapete de beton va fi montat în punctele negre. Comisarul Gheorghe Miliţoiu, şeful Poliţiei Rutiere DN 1 Prahova, ne-a spus că acolo unde au fost montate astfel de dispozitive numărul accidentelor a scăzut.

Mai multe