Dan Adamescu divorțează azi. Ce se întâmplă cu averea de un miliard?

29 septembrie 2015 9:52   Național
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai bogați oameni din România află astăzi dacă va devenit din nou holtei, după ce soția sa a cerut divorțul și o parte din uriașa lor avere. Magistrații de la judecătoria Sector 1 au amânat pentru astăzi luarea unei hotărâri.

Averea uriaşă a miliardarului Dan Grigore Adamescu (67 de ani) s-a înjumătăţit anul trecut, odată cu problemele omului de afaceri cu Justiţia. Acum este pe cale să mai piardă un munte de bani pentru că soţia lui, Carmen Adamescu, a cerut divorţul şi jumătate din avere.

Omul de afaceri Dan Adamescu riscă să iasă din Topul miliardarilor. Soţia sa, Carmen, a depus pe 20 iulie dosar de divorţ la Judecătoria Sector 1, după 12 ani de căsătorie. În motivaţie, aceasta spune că s-ar fi săturat de escapadele şi de jignirile lui, iar el i-ar fi reproşat că îl fură, potrivit protv.ro.

Soţii Adamescu sunt împreună din 1993, pe când omul de afaceri - aflat în Germania din 1978, a început să facă importuri cu televizoare în România. S-au căsătorit în 2003, la Monaco. Împreună au dezvoltat un imperiu financiar în ţara noastră: Magazinul Unirea, Hotelul Intercontinental, Astra Asigurări sunt doar câteva dintre afacerile care le-au adus sume colosale.

Acum, Carmen Adamescu îşi doreşte jumătate din compania Unirea Shopping Center, pe care o şi conduce. Fiecare din cei doi au câte un copil care ar putea conduce imperiul financiar al tatălui lor. Judecătoria Sectorului 1 urmează să stabilească primul termen de judecată.

Click! spune

În 2013, Dan Grigore Adamescu era al doilea miliardar al ţării, cu o avere estimată la 950 milioane de euro. Din pricina problemelor cu Justiţia, anul trecut se estimează că averea ar fi scăzut la 410 - 430 milioane euro.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, la 2 februarie, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, decizie pe care miliardarul a contestat-o.

Mai multe