Dan Voiculescu, adus azi în faţa instanţei. Vrea să scape de pușcărie

9 decembrie 2014 8:47   Național
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi contestaţia depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu. El solicită anularea pedepsei de zece ani de închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Cotestația a fost depusă pe 18 august de avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, însă, judecarea ei s-a tot amânat. Ultima dată, pe 11 noimebrie, Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 9 decembrie judecarea contestaţiei, motivul fiind faptul că trebuie citată în proces Agenţia Domeniilor Statului, ca parte civilă în dosar, aşa cum a solicitat procurorul DNA.

Astăzi, completul va lua din nou în discuție solicitarea. Tot azi vor fi discutate şi probele propuse de avocatul lui Dan Voiculescu.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit opt ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit șapte ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Mai multe