Daniel Bodnar, activist de mediu, implicat într-un accident de mașină. Nu-și mai simte picioarele

19 ianuarie 2021 20:18   Național
Ultima actualizare:

Accident rutier luni noapte, în apropierea comunei Sucevița. În mașina condusă de Dani Ghinghiloschi se afla și Daniel Bodnar, un cunoscut activist de mediu din județul Suceava. Accidentul s-a produs la două ore după miezul nopţii, iar șoferul ar fi circulat cu viteză şi ar fi pierdut controlul asupra maşinii. Autoturismul a lovit un gard şi apoi s-a răsturnat într-un şanţ.

Dani Ghinghiloschi, care a suferit multiple contuzii, a sunta la 112. Cei doi prieteni au fost transportaţi cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Suceava. Medicul Dan Teodorovici anunță că Bodnar a suferit „o fractură de coloană lombară, paraplegie şi fractură complexă la o gleznă”.

Activistul de mediu nu-şi simte picioarele, iar doctorii spun că ar putea să rămână paralizat. Pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, pentru a fi operat la coloană, scrie monitorulsv.ro.

În 2020, Daniel Bodnar a fost atacat în repetate rânduri de hoţii de lemne. După conflictele cu cei care devastează pădurile, Daniel Bodnar a decis să-și trimită soţia şi fetiţa în Austria, ca să le protejeze.

Mai multe