Darius Vâlcov, audiat din nou la DNA

31 martie 2015 9:32   Național
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov s-a prezentat marți dimineață la Direcția Națională Anticorupție, el fiind cercetat pentru trafic de influență.

După ce a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a fostului ministru, Instanța Supremă a decis joia trecută ca Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu.

Darius Vâlcov a fost plasat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. Fostul ministru a refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul DNA.

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă miercuri contestația DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov, scrie Mediafax.

Darius Vâlcov are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi și libertăți și de a se supune restricțiilor stabilite de acestea; să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, precum și cu ceilalți subiecți procesuali.

Darius Vâlcov, şpagă de 2 milioane € pe când era primar

Din 2009 şi până în 2012. Aceasta este perioada în care ministrul Bugetului, Darius Vâlcov este acuzat de DNA că a luat mită două milioane de euro, în calitate de primar al Slatinei. În acelaşi dosar, urmaşul său la cârma localităţii, Minel Prina, a fost deja reţinut de procurorii anticorupţie.

Pe 27 martie 2012 Darius Vâlcov şi-a anunţat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcţia de primar în data de 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. În data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Vâlcov a fost reales în funcţia de primar al Slatinei cu un procent de peste 80 la sută.

Mai multe