«Daţi-mi banii sau vă omor!»

11 aprilie 2014 19:12   Național
Ultima actualizare:

Momente de groază, ieri, în Bucureşti. Un individ necunoscut a dat lovitura la o casă de schimb valutar în plină zi, ameninţându-le pe vânzătoare cu un cuţit. Hoţul s-a făcut dispărut cu 15.000 de lei.

Nimic pare că nu-i mai opreşte pe hoţi. Un bărbat înarmat cu un cuţit, cu şapca trasă pe ochi şi ochelari de soare, a jefuit o casă de amanet de pe Şoseaua Mihai Bravu din Capitală. Martorii spun că bărbatul i-a pus cuţitul la gât angajatei de la curăţătoria de alături şi i-a cerut casierei de la casa de schimb valutar să scoată toţi banii.

Casa de schimb valutar este lipită de tejgheaua curăţătoriei

"Daţi-mi banii sau vă omor!", a spus tâlharul, iar casieriţa încremenită de frică i-a dat toate bancnotele din casă, 15.000 de lei. Angajata casei de schimb a apăsat butonul de panică, iar cei de la firma de pază au sosit imediat la faţa locului. Era însă prea târziu, hoţul dispăruse pe străduţe. Colegele femeii care s-a trezit cu cuţitul la gât sunt îngrozite. Au venit într-un suflet la locul lor de muncă întrebând disperate de soarta Adelei.

"Nu ştim ce este cu ea. E căsătorită şi are copii. Vă daţi seama ce spaimă a tras sărăcuţa", ne-a spus Elena, colega Adelei. Poliţiştii au deschis o anchetă şi încearcă acum să dea de urma tâlharului, pe baza declaraţiilor martorilor şi a imaginilor sur­prinse de camerele de supraveghere din interiorul casei de schimb. Locul nu este străin deloc hoţilor. În 2003, casa de schimb valutar şi amanet a fost păgubită serios de câţiva spărgători inventivi. Atunci, seiful a fost golit de bani si bijuterii, în valoare de un miliard de lei vechi, după ce hoţii au intrat în casa de schimb spărgând un perete.

Mai multe