De astăzi, 5 iulie, au început înscrierile în programul pentru grădinile din fața blocului, în sectorul 6

5 iulie 2021 12:07   Național
Ultima actualizare:

Grădini frumoase și aranjate în fața blocurilor. Asta își doresc atât locatarii, cât și autoritățile locale din sectorul 6. Tocmai de aceea, primarul Ciprian Ciucu a gândit un program, prin care oamenii gospodari să poată beneficia de sprinjin financiar și de ajutorul peisagiștilor. De astăzi, 5 iulie, au început înscrierile.

Primăria Sectorului 6 le oferă locatarilor bani, unelte, plante și mobilier de grădină, dacă se înscriu în programul pentru revitalizarea curților de la bloc.

”Succesul acestui program depinde de cât de mulți oameni se vor înscrie”, a transmis astăzi, 5 iulie, primarul Ciprian Ciucu.

Ce primesc locatarii care se înscriu în programul pentru grădinile din fața blocului

Cei care se vor înscrie în program vor beneficia de:

  • Amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schițe/proiect individual realizat de către peisagiști;
  • Un voucher de maxim 2.500 lei pe an (în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung;
  • Arbori, arbuști, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreținere spații verzi aferente blocurilor de locuinţe);
  • Unelte: Maşina de tuns iarba (voucher), două lopeţi, o cazma, trei greble, zece perechi de mănuşi, două foarfece pentru toaletare gard viu, două maturi stradale, saci de plastic;
  • Mobilier urban, la cerere: bănci, mese, coșuri pentru gunoi.
  • Asociațiile de proprietari vor beneficia de Ghid de informare şi întreținere al amplasamentului, consultanță punctuală, la cerere la un număr de telefon permanent și de un program de formare de circa patru  ore.

Cine intră în program și nu are grijă de grădină dă banii înapoi 

Odată ce au intrat și program și au primit finanțare, asociațiile de proprietari vor trebui să își asume, printr-un proces verbal de predare-primire), întreținerea grădinii blocului timp de patru ani.

Trebuie să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat și să sune la ADP să vină să-l ia, să ude gazonul și copacii și mai ales gardul viu și să mențină curățenia.

”Altfel, asociația va trebui să dea înapoi banii investiți. Costul pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii este undeva la între 35.000 și 40.000 de lei”, atrage atenția ediliul sectorului 6.

Unde se fac înscririle în programul pentru grădinile din fața blocului

Înscrierea se face online pe https://www.primarie6.ro/revitalizare-spatii-verzi/, iar cererile vor fi soluționate în funcție de mai multe criterii.

În primul rând, blocul nu trebuie să intre în reabilitare în următorii trei ani, apoi este necesar acordul asociației de proprietari.

Pentru asta se întocmește un tabel tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari. 50+1 din totalul apartamentelor trebuie să fie de acord.

Importante sunt ordinea înscrierii, dar și acceptul de a se renunța rla gardul metalic, dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea lui cu gard viu sau alte elemente separatorii.

Citește și: 

Program pentru grădinile din fața blocului. Ce trebuie să facă locuitorii sectorului 6 ca să primească bani și plante

Stau la bloc, dar şi-au făcut case ca la curte

Mai multe