De ce a ajuns Șiștarovăț localitatea cu cele mai multe cazuri de Covid raportate la populație

7 septembrie 2020 16:06   Național
Ultima actualizare:

Șiștarovăț, din județul Arad, este localitatea cu cele mai multe cazuri de Covid raportate la populație, potrivit datelor transmise, luni, de către Ministerul Sănătăţii. Iată de ce s-a ajuns în această situație!

Cea mai mare incidenţă cumulată a îmbolnăvirilor de coronavirus – 52,02 - se înregistrează în localitatea Şiştarovăţ din judeţul Arad. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat că localitatea numără doar 350 de locuitori, dintre care 52 sunt infectați. Aceste persoane provin dintr-un centru de recuperare. „Toate cazurile pozitive înregistrate în comuna Şiştarovăţ provin dintr-un centru de recuperare situat în satul Cuveşdia, unde persoanele pozitive sunt în izolare, în cadrul centrului, conform reglementărilor legale în vigoare”, a declarat Lucian Cozma, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad: „Analizăm datele și vom lua o decizie”

În ceea ce priveşte debutul de an şcolar, autorităţile din Arad încă analizează datele epidemiologice existente, pentru a lua o decizie „Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad analizează datele epidemiologice existente, în vederea luării deciziilor pentru începerea în maximă siguranţă a noului an şcolar. Situaţia pentru fiecare unitate de învăţământ va fi prezentată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va emite o hotărâre în baza propunerilor venite dinspre cele două instituţii amintite”, a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad.

Cele opt localităţi din judeţul Arad, aflate în zona roşie sunt: Şiştarovăţ, Pleşcuţa, Moneasa, Dezna, Buteni, Conop, Barsa, Taut. Alte 16 localităţi sunt în zona galbenă. În judeţul Arad, de la debutul pandemiei de coronavirus au fost depistate 2.034 cazuri, dintre care 5 numai în ultimele 24 de ore.

Mai multe