"De ce lovim copiii?", un raport asupra violenței în familie care te va mâhni
Părinții români obișnuiesc să-și disciplineze copiii cu palma, iar acest lucru e considerat, cel mai adesea, un lucru necesar. Unul din zece părinți din România care apelează la violență pentru a se impune în fața odraslelor dau vina pe copii pentru comportamentul lor violent. Un studiu efectuat de Fundația World Vision România ne arată care e percepția noastră față de „educația cu pumnul”.
Fundaţia World Vision România a lansat raportul de cercetare “De ce lovim copiii?”, primul de acest gen din România. Documentul prezintă principalele șapte tipologii de părinţi din România care probează o atitudine violentă faţă de propriii copii, precum şi motivele invocate cel mai frecvent de părinţi pentru a justifica accesele de violență.
Scopul raportului de cercetare De ce lovim copiii? este de a oferi o cheie de interpretare cu privire la incidenţa comportamentelor violente asupra copiilor. Analiza se concentrează pe atitudini faţă de violenţă şi oferă o perspectivă clară asupra factorilor declanşatori care duc la violenţa părinţilor asupra propriilor copii. Totodată, studiul cuprinde şi o analiză privind efectele pe termen lung ale violenţei atât asupra copilului cât şi asupra societăţii. Raportul “De ce lovim copiii?” arată că doar unul din zece părinți români nu şi-ar lovi niciodată copilul. “În mod paradoxal, deşi românii consideră violenţa asupra copilului ca fiind a treia problemă socială din România, după sărăcia extremă şi calitatea educaţiei, raportul arată că peste jumătate dintre părinţi nu consideră că o palmă la fund este o formă de violenţă iar peste 90% cred că violenţa este doar atunci când lovirea provoacă vânătăi şi cicatrici sau când părinţii îşi bat copilul fără motiv”, a declarat Daniela Buzducea, Director Naţional World Vision România. Citește mai multe în acest articol.