De ce nu a vrut să spună Liviu Dragnea ce procent a avut Ponta în Republica Moldova

3 noiembrie 2014 18:32   Național
Ultima actualizare:

Victor Ponta, candidatul PSD, a câştigat alegerile în Republica Moldova, însă Liviu Dragnea nu a vrut să spună procentul obţinut de premier.

Conform adevarul.ro, motivul pentru care Dragnea a refuzat să dezvăluie cifrele e faptul că diferenţa dintre Ponta şi Klaus Iohannis, candidatul ACL, a fost foarte mică. Astfel, e foarte posibil ca Ponta să piardă alegerile acolo în turul 2. 

Dragnea a declarat, duminică seara, după închiderea urnelor, că PSD a obţinut o victorie istorică în Republica Moldova: "Este pentru prima dată că reuşim să câştigăm în Basarabia“.

Întrebat cu ce procent, Dragnea a spus că nu ştie. Asta în ciuda faptului că avea cel mai probabil o estimare, având în vedere că reprezentanţii PSD din secţiile de votare au trimis SMS-uri cu rezultatele din procesele verbale, scrie adevarul.ro. 

Conform unuor informaţii obţinute pe surse, Victor Ponta a obţinut 37% din voturi în Republica Moldova, în timp ce Klaus Iohannis a scos un procent peste media din ţară, 31, 85%. Diferenţa este foarte mică, de aproximativ cinci procente. În plus, în turul doi, Victor Ponta ar putea să piardă alegerile în Basarabia, dacă cei care le-au votat pe Elena Udrea şi pe Monica Macovei vor pune ştampila pe Klaus Iohannis. Candidatul PMP a scos în Republica Moldova 16, 71%, în timp ce Monica Macovei a obţinut 10, 53%.

Ponta nu stă deloc bine în clasamentul voturilor din diaspora. Klaus Iohannis a obţinut 46,18%, iar Ponta doar 15,91%. Macovei a luat aproximativ 10%. 

Mai multe