De ce se sinucid procurorii? Înainte de Ramona Bulcu au fost cazurile Panait și Schiffbeck

26 aprilie 2019 14:45   Național
Ultima actualizare:

De ce se sinucid procurorii? Ramona Bulcu, fostă purtătoare de cuvânt la Parchetul General, s-a sinucis astăzi, 26 aprilie, în Vinerea Mare. Însă, înaintea ei alți magistrați și-au pus capăt zilelor.

Ce suferințe îi macină pe magistrații români? Au salarii foarte mari, sunt respectați și au șansa să urce în ierarhie.

Procuroarea Ramona Bulcu a mers astăzi, 26 aprilie, la etajul 5 al clădirii Parchetului General, fostul ei loc de muncă, s-a urcat pe pervaz, apoi s-a așezat mai multe minute cu picioarele afară. Poate s-a rugat, poate s-a gândit la cei doi copii ai ei că vor rămâne fără mamă ori a rămas fără puteri.

Și-a facut cruce și s-a aruncat. În cădere s-a lovit de cornișa de deasupra mezaninului, după care s-a izbit de trotuar. A murit câteva secunde mai târziu. La ora 9.50 ar fi fost primit apelul la ambulanţă, iar la ora 11.50 a fost declarat decesul.

Cazul procurorului Cristian Panait

Procurorul Cristian Panait s-a sinucis la 29 de ani, în ziua de 10 aprilie 2002. S-a aruncat de la ultimul etaj al blocului unde locuia, în București. Moartea tânărului procuror a fost intens mediatizată și au fost formulate o serie de ipoteze despre motivele gestului. Oficial, sinuciderea lui Cristian Panait a fost cauzată de un „complex de factori psihostresori”.

Cazul procurorul Tamaș Schiffbeck

Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck (48 de ani) şi-a pierdut viaţa pe 15 martie 2019, după ce a căzut de la etajul şase al clădirii în care lucra ca procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Din primele date rezultă că bărbatul s-ar fi sinucis, dar poliţiştii au declanşat o anchetă. Înainte de a sări, Tamas Schiffbeck a scos fereastra din balamale.

Citește și:

Uite cum s-a sinucis procuroarea Ramona Bulcu! S-a așezat pe pervaz, cu picioarele afară

Cum s-a sinucis procuroarea Ramona Bulcu! S-a așezat pe pervaz, cu picioarele afară

Mai multe