«De doi ani dorm în bancă»

13 februarie 2013 16:51   Național
Ultima actualizare:

Unde se adăpostesc oamenii străzii în nopţile geroase de iarnă? De obicei, în vreo scară de bloc sau canalizare! Sunt însă şi cerşetori care ţin la etichetă: preferă siguranţa şi confortul sucursalelor bancare.

E linişte, e atât de cald că poţi să stai în mânecă scurtă şi, cel mai important, e protejat 24 de ore din 24. Niciun musafir nepoftit nu te poate deranja după ora 23.00, dacă locuieşti în bancă. La asta s-a gândit şi Jeana Coancă, o bucureşteancă în vârstă de 60 de ani, care şi-a luat catrafusele şi s-a mutat în sediul unităţii ING de la piaţa Gorjului, din cartierul bucureştean Militari.

„De doi ani de zile stau prin bănci. De când fratele meu m-a dat afară din casă. Nu stau numai aici. Am locuit şi la alte bănci, prin Drumul Taberei, pe la Crângaşi am mai fost o perioadă. E mai bine decât pe stradă, că nu mă plouă şi nici nu se ia boschetarii de mine. Aici e şi cald, unde să plec?", ne-a mărturisit femeia.

Luni, 11 februarie -ora 23.30: Femeia a luat masa în incinta băncii

Seară de seară, bătrâna apare la ING Gorjului cu 10-20 de minute înainte de ora 23.00, când uşile securizate se blochează automat. Îşi întinde boarfele într-un colţ, mănâncă ce a adunat de pe străzi şi se bagă la somn, până în zori, când apar primii clienţi. Atunci, cu bocceluţa-n spate, o apucă iarăşi pe străzi, la cerşit.

Marţi 12 februarie - ora 23.00: Bătrâna doarme într-un colţ al sucursalei ING

„Ştim de această situaţie. Colegii de la sucursala din Militari ne-au povestit despre această bătrânică, mai ales că apare şi în înregistrările camerelor video. Dar ne-au spus că s-a rezolvat problema. Am înţeles că împreună cu angajaţii firmei de pază au luat măsuri pentru a elibera incinta unităţii", ne-a declarat Tatiana Marin, de la ING Bank.

Mai multe