De la anul, vom depune la ANAF declaraţii doar online

23 septembrie 2016 21:22   Național
Ultima actualizare:

ANAF schimbă regulile. Începând cu 1 ianuarie 2017, nu va mai primi, pe hârtie, nici o declaraţie care se poate depune online. Anunţul a fost făcut vineri de Dragoş Doroş, preşedintele instituţiei.

„Vrem să implementăm un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hârtie nici o declaraţie care se poate depune online. Am constatat că există o oarecare rezistenţă a profesioniştilor în a le depune online. Spre exemplu, Declaraţia 112, privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, în anumite zone din ţară se depune încă pe hârtie în proporţie de 40%”, a explicat Doroş, citat de news.ro.

Preşedintele ANAF a precizat că măsura vizează 6-7 declaraţii. Anual, administraţiile fiscale eliberează în medie peste 5 milioane de adeverinţe de venit şi peste 300.000 de certificate de atestare fiscală. Totodată, acesta a precizat că Fiscul nu va mai bloca toate conturile debitorului la poprire, ci doar unul şi numai pentru suma datorată.

Mai multe