De la ce a pornit scandalul dintre Florin Cîțu și Eugen Teodorovici

30 octombrie 2019 15:30   Național
Ultima actualizare:

Modul în care ministrul demis de Finanțe, Eugen Teodorovici a tratat audierea candidatului la această funcție în Guvernul Orban, Florin Cîțu a surprins pe toată lumea. Este vorba însă de un conflict mai vechi între cei doi iar Click vă spune de unde a început.

Audierea lui Florin Cîțu de miercuri din comisiile de Buget-Finanțe ale Parlamentului ar fi trebuit să abordeze subiecte serioase privind banii României în următoarea perioadă, însă acestea au fost purtate mai mult ironic, uneori cu glume deplasate. Tonul a fost dat de Eugen Teodorovici, ministrul demis al Finanțelor din Guvernul Dăncilă care a intervenit și a vorbit tot timpul peste Cîțu. Potrivit știrileprotv.ro, atacurile, în stil ironic, la adresa lui Cîțu au fost lansate imediat ce reprezentantul PNL a citit obiectivele pe care le are în calitate de ministru propus la Finanțe. Teodorovici a spus râzând că nu este în stare să vorbească liber, fără foaie.

 Eugen Teodorovici: ”Ești ministru, nu poți 5 minute să vorbești liber, ca ministrul de Finanțe al unei țări. Să nea dea și nouă paginile alea ... nu s-a înțeles ce spune.”

Florin Cîțu: ”Domnule președinte, vă rog să opriți pianul. Cântă pianul iarăși.”

Eugen Teodorovici: ”Vâlcene, mai ușor! Ia-ți, bă, o ținută de ... Ești ministru?”

Florin Cîțu: ”Poftiți?”

Eugen Teodorovici: ”Ai fost propus ministru?”

Florin Cîțu: ”Eu m-am adresat cu domnule, dumneavoastră ...”

Eugen Teodorovici: ”Lăsați ..hai.”

De-a lungul timpului, Eugen Teodorovici și deputatul PNL Florin Cîțu au avut mai multe dispute verbale în Parlament, cea mai cunoscută fiind la dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanţe. Teodorovici a fost surprins atunci spunându-i lui Cîțu: „Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”, potrivit știrileprotv.ro. Florin Cîţu, senator PNL, depunea un amendament, iar în același timp, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici le-a cerut colegilor săi să respingă acest amendament. Insistența lui Cîțu de a amenda bugetul propus de PSD l-a iritat pe Teodorovici care a încercat să-l pună la punct pe deputatul PNL

Citiți și

Datornicii vor merge la închisoare? Eugen Teodorovici propune o pedeapsă de până la 7 ani

Eugen Teodorovici este dator pe viaţă. Ce sume uriașe a împrumutat

Mai multe