De n-ar fi «Dorei» în ţară, nimeni n-ar risca să moară

25 noiembrie 2015 19:20   Național
Ultima actualizare:

Miercuri la prânz, ora 13.03. ”Dorel”, celebrul personaj care întruchipează lenea și munca făcută de mântuială, a lovit din nou. De data aceasta, pe autostrada care leagă Capitala de Ploiești.

Pe sensul de mers spre București, aproape de capătul, neterminat al autostrăzii, un tir cu platformă e oprit pe partea dreaptă. Are avariile pornite regulamentar. Deja e o performanță!... Câțiva metri mai în spate, un excavator se odihnește cam o treime pe asfalt. Restul zace proptit în șanțul de pe marginea autostrăzii.

Mastodontul de fier a trecut prin clipe grele. Tocmai și-a luat ”zborul” de pe platforma care-l transporta spre cine știe ce șantier al patriei. Din fericire, “Dorel” nu a produs victime. De data asta. Excavatorul a căzut foarte aproape de șanț, iar din spate nu venea nici o mașină.

Cum s-a întâmplat totul? “Dorel” a ”uitat” să fixeze mastodontul pe platformă, sigur fiind că legile fizicii vor ține loc de lanțuri. Numai că excavatorul a vrut musai să evadeze. Și, la o curbă lină, a alunecat de pe platformă. Bine că nu au fost victime! Parapeții de pe marginea autostrăzii au fost distruși pe o lungime de aproape 15 metri. Dar, pentru “Dorel”, ăsta-i ”mizilic”. Important e că excavatorul va ajunge, cu întârziere și câteva fiare îndoite, la noul loc de muncă. Să te ții atunci treabă. Baftă, Dorele!

Mai multe