De săptămâna viitoare, se reia imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent

21 ianuarie 2016 8:02   Național
Ultima actualizare:

Veste bună pentru părinți și copii! Ministerul Sănătății anunță că, de săptămâna viitoare, se va relua imunizarea copiilor cu vaccinul împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B și poliomielitei.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății (MS), distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcțiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare”, anunță ministerul.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați, precum și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului.

„Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, prin cabinetele medicilor de familie”, precizează Ministerul Sănătății.

Vaccinul hexavalent se administrează gratuit în calendarul național de imunizare al MS.

Ministerul menționează că disfuncționalitățile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilității producătorului de a produce și livra acest produs în timp util, în această situație aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât și mondial.

Mai multe