Declarat mort de familie, un bărbatul din Iași nu poate dovedi că trăieşte. Așteaptă încă decizia autorităților

26 ianuarie 2021 8:00   Național
Ultima actualizare:

Birocraţie fără limite! Gabriel Luca, bărbatul în vârstă de 51 de ani care s-a întors acasă la o săptămână după ce mama sa credea că-l înmormântase, încearcă încă să demonstreze că, din punct de vedere oficial, este viu. El s-a adresat instanţei, pentru a anula certificatul de deces şi pentru a obţine documentele de identitate.

A fost declarat mort din greşeală, a fost înmormântat la cimitir şi i s-a făcut parastas, dar el s-a întors acasă viu şi nevătămat! Cererea lui Gabriel Luca, „mortul viu”, de a anula certificatul de deces a fost înregistrată la Judecătoria Răducăneni (Iaşi). Deşi ar trebui să fie o simplă formalitate, primul termen al procesului nu a fost încă stabilit, scrie adevarul.ro. După ce autorităţile s-au grăbit să-l declare mort, Gabriel Luca mai are de aşteptat până să revină în lumea celor vii şi din punct de vedere al actelor. 

Coşmarul bărbatului din comuna ieşeană Costuleni a început în luna octombrie 2020, când a plecat la muncă departe de casă, fără să anunţe pe nimeni. După patru zile, îngrijorată, mama sa l-a declarat dispărut la Poliţie. La o lună de la dispariţie, autorităţile au descoperit un cadavru în Jijia, afluent al râului Prut, iar familia a fost întrebată dacă mortul ar putea fi Gabriel. „Le-am spus că, după faţă, este fiul meu, dar nu şi după straie. Era îmbrăcat în culori ţigăneşti. Apoi am luat mortul acasă. L-am înmormântat, i-am purtat slujbele”, povestea mama bărbatului. Pe 10 decembrie, trupul neînsufleţit găsit în apele Jijiei a fost înhumat, scrie adevarul.ro. Din acel moment şi până pe 18 decembrie, membrii familiei lui Gabriel Luca l-au jelit pe fiul lor. Câteva zile mai târziu, pe 18 decembrie, mama pensionară a lui Gabriel Luca a avut parte de o surpriză imensă. Fiul ei a apărut viu şi nevătămat la poarta casei, iar femeia a trecut printr-o spaimă care putea să-i provoace decesul. 

Mai multe